Komunistički povjesničar Klasić do nogu potučen od ‘nadripovjesničara’

0
10131

MALO VIŠE PRISTOJNOSTI NE BI ŠKODILO GOSPODINE KLASNIĆU.

(Odgovor na članak na NET.hr-u.)

SMETA MI ŠTO NE ZNA HRVATSKU POVIJEST I

ŠTO SLIJEDI SVJETSKE MEGA ZLOČINCE

U zadnje vrijeme malo se piše i komentira o ponašanju gospodina Hrvoja Klasića na javnim televizijama i njegovom pisanju u tiskovinama. Moram odmah kazati kako su neki oduševljeni gospodinom Klasićem, a neki su, najblaže rečeno, šokirani njegovim likom i djelom. Kako često pišem aktualne komentare u kojima analiziram ponašanje i djela nekih političkih likova evo i mog mišljenja o gospodinu Klasiću.

Kao Hrvatu, domoljubu i istinskom vjerniku smeta mi što gospodin Hrvoje Klasić ne zna ili iz ideoloških razloga ne želi znati istinsku povijest o hrvatskom narodu već permanentno produbljuje podjele u društvu koristeći se pri tome lažnom poviješću kreiranom na ideološkim postavkama komunista. Slijediti ideologiju zla i kreatora te ideologije kojeg je svijet kao mega-zločinca svrstao na 10. mjesto u povijesti čovječanstva potpuno je suludo, a još više sramotno.

NE ZOVITE DOMOLJUBLJE USTAŠTVOM

Smeta mi što i u potpuno krivom kontekstu koristi termine iz povijesti pa tako na primjer sve iskrene domoljube poistovjećuje s ustaštvom i stari hrvatski pozdrav naziva ustaškim kako je to navodno utvrđeno konsenzusom „lijevih“ i „desnih“. Oko temeljnih pitanja o hrvatskom nacionalnom identitetu nikada, pa čak i onda, neće biti moguće ostvariti konsenzus između „lijevih“ i „desnih“ To će biti nemoguće sve dok službena historiografija ne utvrdi stvarnu povijest. Dok svi oni koji su počinili zločine ne budu sankcionirani, a oni koji su djelovali protiv vlastitog naroda ne budu lustrirani, neće biti ni mira ni konsenzusa između „lijevih“ i „desnih“. Oni čiju ideologiju prihvaća gospodin Klasić su svoje političke protivnike likvidirali, a oni čije su najmilije pogubili žele samo lustrirati počinitelje tog zločina. Kako je to simbolično. Obje riječi ili bolje rečeno ta dva pojma počinju sa slovom L no dok je jedan pojam totalitaristički krvav drugi je demokratski uljuđen. Jedan dolazi iz mraka komunizma, a drugi iz srca onih koji u Boga vjeruju.

JESU LI „NADRIPOVJESNIČARI“ BOLJE UPUĆENI OD ŠKOLOVANIH POJESNIČARA?

Smeta me što „nadripovjesničari“ boje poznaju istinsku povijest od „školovanih“ povjesničara no za pravu istinu nema mjesta na televizijama i u tiskovinama. Prava istina je samo za „opskurne“ portale. Ma dajte se uozbiljite gospodine Klasiću. Kad već valjate, valjajte barem tako da se može kotrljati. Arhivi su otvoreni pa proučite dokumentaciju i postanite bolje upućen„ nadripovjesničar“.

MALO VIŠE PRISTOJNOSTI I TOLERANCIJE NE BI ŠKODILO

Smeta mi, a i velikoj većini pravih Hrvata, što kao akademski obrazovan čovjek niste gentlmen prema jednoj dami tim više što je ona predsjednica Republike Hrvatske. Vaše nakaradno razmišljanje o njezinom ulasku u svlačionicu kod Vatrenih seksistički je ispad kakav do sada nije zabilježen. Stidite se gospodine Klasiću. Kako to da se cijeli svijet divi ponašanju predsjednice, a jedino vama smetaju njezini postupci. Nije li vam to čudno ili je možda cijeli svijet u krivu.? Svaka daljnja rasprava o ovom pitanju potpuno je nepotrebna.

Smeta me što vi gospodine Klasiću svoj glazbeni ukus želite nametati drugima. Pjesme uz koje ste vi odrastali veći dio puka ne želi čuti jer s onim što glazba jest one nemaju nikakvih dodirnih točaka. Jedino zajedničko s glazbom im je je to što su u crtovlju upisane notnim sustavom. Jasno je kako pjesme Marka Perkovića Thompsona smetaju svim Titovim sljedbenicima jer govore o Bogu, majci Božjoj, Domovini i obitelji a prožete se istinskom hrvatskom poviješću. Vaše je pravo gospodine Klasiću da u Boga ne vjerujete. Ja s time nemam baš nikakvog problema. To što ne vjerujete u ono u što vjeruje Marko Perković Thompson ne daje vam za pravo da blatite njega ili njegove ideale, tim više što se radi o pjesničkoj slobodi. Očito je sloboda pojam o kojem bi smo mogli poduže razgovarati. S vašom konstatacijom o tome kako se o ukusima ne treba raspravljati u potpunosti se slažem pa me stoga čudi što bi vi ipak vrlo rado svoj ukus proglasili jedinim ispravnim.

Moram vas pohvaliti jer ste ipak prepoznali podmetanja raznoraznih srbokomunista, udbaša i ostalih mučkih provokatora. Jedino što mi tu nije drago što šte ih svrstavate u krivi kontekst praveći od toga farsu. Nama vjernicima teško je podvaliti ovakvo kukavičje jaje jer znamo kako je Sotonina najveća prevara u tome što je ljude uspio uvjeriti kako on ne postoji. Mi za naše političke protivnike, pa čak i za neprijatelje, molimo Boga da i prosvijetli pamet i da krenu pravim putem. Svjestan sam kako je to za sljedbenike komunista nemoguće a i povijest je zapisala kako oni postupaju s neistomišljenicima.

Smeta mi što slijedite ideologiju onih koji su počinili nezapamćene zločine, što se okružujete s onima koji su u tom zločinu sudjelovali na bilo koji način. Dužnost gospodina Klasića kao povjesničara, sveučilišnog profesora i čovjeka koji se ponosi ispravnošću svojim stavovima trebala bi biti da podnesete kaznene prijave protiv još živućih mega-zločinaca. Ja nemam nikakvog problema reći ako je netko koga se svrstava krajnje desno počinio zločin. Zločin se za mene ne može definirati ni lijevo ni desno. On je jednostavno zločin i zaslužuje sankciju. Iz javnih istupa gospodina Klasića stječem dojam kako je sve „lijevo“ dobro i dopušteno, a ono „desno“ zločin I zabranjeno.

ZAŠTO OPET RASRU TENZIJE I PODJELE?

Kao i uvijek do sada tenzije i podjele su u porastu a usijanje će doživjeti na Dan pobjede u Domovinskom ratu. Pobjeda nenaoružanog hrvatskog naroda nad trećom vojnom silom Europe ne može se oprostiti od svih onih koju Hrvatsku nisu željeli i borili se za nju. Znam da im je teško no ako baš toliko ne vole Hrvatsku i hrvatski narod zašto jednostavno ne odu tamo gdje misle da će im biti bolje. Ustav RH im garantira slobodu kretanja pa je tako mogu iskoristiti odlaskom u sanjanu zemlju. Mi ovu našu nećemo mijenjati prema njihovim opskurnim snovima. Gospodo ne optužujte nas za diskriminaciju jer da ju provodimo sigurno ne bi izlazili članci poput onoga čiji je autor gospodin Klasića a izašao je na portalu Net.hr. Ne zaboravite gospodo, politički poeni ne mogu se dobivati na neistinama i uvredama.

Zoran Čapalija – Čaplja