Torbica sa početka milenija opet je modni hit, nekadašnja žena Seana Penna ponovo se udaje

0
3021
Sex And The City (US TV Series) (1998-2004) | Pers: Sarah Jessica Parker | Photo Credit: Darren Star Productions / The Kobal Collection / Blankenhorn, Craig / Aurimages

Treći brak

Osam godina nakon rastave sa Seanom Pennom, 52 godišnja glumica i producentica je rekla “da” Francuzu Clémentu Giraudetu, u malom gradiću galske oblasti Drôme.

Mladoženjina obitelj posjeduje šarmantno gospodarstvo u La Roche-sur-le-Buis, gdje su se za vrijeme veoma osobne svečanosti vjenčali 38 godišnji direktor odgovoran za VIP i međunarodno poslovanje poznate pariške modne kuće “Yves Saint Laurent” i slavna glumica, odjevna kao Jenny, čiji je lik tumačila u kultnom filmu “Forrest Gump”.
Par se upoznao prije godinu dana na pariškom Fashion Weeku a brojni časopisi su objavili u studenom fotografije Robin i Clémenta iz kalifornijskog skijališta Tahoe City i nedavno iz talijanskog ljetovališta Capri. Robin Wright je najprije bila dadilja u Parizu, gdje je započela manekensku karijeru pa dobro govori francuski jezik.

Robin Wright se udala za 14 godina mladjeg Francuza
Humanitarni potez

Mariage Robin Wright Clément Giraudet
Američka zvijezda rođena u Dallasu je najprije bila supruga glumca Dane Witherspoona od 1986 do 1988 godine pa se 1996 udala za Penna od koje se rastavila četiri proljeća kasnije. U to veoma medijatiziranom i burnom braku rođena je danas 27 godišnja Dylan Frances i Hopper Jack kome je 25 godina.
Robin Wright je dugo bila zaručena za kolegu Bena Fostera ali je prekinula vezu 2015. Glumica je 2006 godine glumila u drami Anthonya Minghelle “Breaking and Entering” o snalaženju bosanskohercegovačkih izbjeglica u Londonu. Ostvarenje je producirao čuveni Sindney Polack a u umjetničkoj ekipi su bili Juliette Binoche, Jude Law, te Mostarac Velibor Topic i Branka Katić, nastanjeni u Velikoj Britaniji. Wright je svoj honorar ustupila za potrebe djece bez roditelja u Bosni i Hercegovini.

Director Robin Wright of 'The Dark of Night' attends the 'Loveless (Nelyubov)' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 18, 2017 in Cannes, France. Photo by Shootpix/ABACAPRESS.COM | 593200_242 Cannes France

 

Fashion dodatak iz 2000 godine
Amblematična torbica sa početka milenijima opet je modni hit! Među prvim “it–bags” zlatnog perioda kuće Dior, imala je dobru prođu na vintage tržištu, pa neumitno zaboravljena. Nanovo je tražena u verziji koju potpisuje prva kreatorica čuvene kuće, Maria Grazia Chiuri.
Već “historijska” torbica, Saddle čija je osobenost da naliči na konjsko sedlo, čuvena zahvaljujući Sarah Jessica Parker, alias Carrie Bradshaw sto je nije ispuštala iz ruku, u tv seriji “Sex i Grad”. Cijelo desetljeće bila je ostvarivana u različitim verzijama ali su je, ipak, zamijenili novi modni best-selleri. Rehabilitacija Saddlea je neočekivana i začuđujuća. Prvi put u svojoj 71 godišnjoj povijesti čuvena, luksuzna kuca nanovo lansira staru kreaciju “bling desetljeca” kako se u Francuskoj naziva početak 21 stoljeća.
Sjećanje na ekstravagantno vrijeme, aktualno uzrokuje strasti na društvenim mrežama. Sve je započelo prije godinu dana kada je britanska manekenka i inluentica Adwoa Aboah objavila svoju fotografiju sa “mitskom” torbicom u stilu Boba Marleya. -Odmah je potraga za torbicom Saddle buknula pa smo bili prinijeli danima tražiti stare modele, ističe Marie Blanchet, direktorica odjela vintage kod Vestiaire Collective.

adwoa-aboah-et-le-saddle

Modna razmišljanja prethodnika
Dvije godine ranije Saddle je prodavan za skoro 200 eura, a aktualno su cijene neobjašnjivo visoke.Čak su Kendall Jenner i Bella Hadid kupile Saddle u referentnoj, njuujorškkoj prodavaonici “Ressurection”.
Maria Grazia Chiuri je posebno radosna zbog zanimanja za vintage ludost. Na buvljoj tržnici gdje često odlazi, prodavači su joj zahvalni radi aktualiziranja Saddlea, na kome je radila od rujna 2016, obrađujući platno nazvano Oblige koje je osmislio njezin slavni prethodnik Marc Bohan, krajem 60 godina prošlog stoljeća. Nedavno je pokazala i nove modele, predstavljene u veljači na podiju jesen -zima 2018/2019. Ako ranije verzije Saddlea posjeduju neosporivu eleganciju, novi modeli su veći, prostraniji i praktičniji sto opravdava cijenu prodaje od oko 1600 eura i vise a istinski su hommage Johnu Galliano i torbicama koje je ostvario u ljeto 2000 godine.
U pariškoj aveniji Montaigne gdje se nalazi sjedište Diora,
tiho se govori kako je nadarena Talijanka, jedina stilistica kuće sto ne odaje počast isključivo osnivatelju te upotrebljava nasljedstvo Yvesa Saint Laurenta, Gianfranca Ferré, već pomenutog Bohana, Galliana ili Rafa Simonsa :
-Različita modna razmišljanja predstavljaju posebno i neponovljivo naslijeđe, našeg branda-ističe gospođa Chiuri.

Džana Mujadžić