Sutkinja dodijelila privremeno dijete majci iako se majka drogira i samoozljeđuje!

0
6275

Policija u Splitu pijanoj i drogiranoj majci uzela  je dijete i dala ocu (rastavljeni su), a sud u Novoj Gradišci privremenom mjerom, neispitavši i ne saslušavši drugu stranu (oca) vratilo je dijete majci.

Otac je saznao za privremenu mjeru kada su došli po dijete i žurno je njegov odvjetnik kontaktirao sud i iznio činjenice, te tražio od sutkinje da se sasluša i druga strana. Nije bio obavješten na vrijeme o postupanjima suda.

Nakon saslušanja, ista sutkinja ukida privremenu mjeru.

Novo ročiste je zakazano za 17.9. u 13h znajući da otac ima 18.9. u 9h sud u Splitu upravo zbog tog slučaja, jer se oduzimanje djeteta dogodilo u Splitu da bi jučer preko telefona saznao da  odvjetnica  koju je zainteresirao slučaj i htjela zastupati oca odjednom odbija  zastupati oca, a  koji ju je molio da se iz objektivnih razloga odgodi rasprava, jer on ujutro mora biti u Splitu na drugoj raspravi.

Sutkinja je kategorički odbila ovu novu situaciju, ni ne pogledavši dokaze koje je otac priložio tijekom ovih 20-tak dana sudu, navodno je ona donjela odluku već sada i da se dijete mora vratiti majci, jer ono mora ici u vrtić.

 

Naravno da ima vrtić i u njegovom gradu, ali majka neda djetetovu ni zdravstvenu ( sve traženo preko centra za socijalnu skrb Slavonski Brod, kojem je otac u nekoliko navrata prijavio zlostavljanje i zanemarivanje djece i koji ne reagira dok se nešto ne dogodi)….

-Ne možemo vjerovati da je sutkinja  donijela odluku, ne pogledavši dokaze, također je rekla da je rasprava 17.9. u 13h zakazana pro forme,  samo da se dijete vrati majci. Otac je došao kući i morao dijete prirediti da ga mora vratiti majci, dijete je doživjelo šok, skoro slom živaca, otac je spremio dijete i došao u centar za socijalnu skrb Nova Gradiška da ih upozna sa svime i da netko od stručnih osoba s djetetom porazgovara,  soc. radnica je uredno saslušala, otišla do psihologa i rekla da pričekaju da ima stranku, nakon 15 minuta čekanja došla je druga socijalna radnica , tjerala ih s hodnika govoreći da idu kući kako je sada pola tri i da je njima radno vrijeme do 15h ,  da psiholog neće obrađivati uplakano dijete.

l (sve to rekla pred svjedocima) inzistirali smo da se dijete obradi, no bila je uporna i rekla da otac dođe ujutro u 8 sati dati izjavu. Dao je već 100 izjava i ništa nisu poduzeli, osim što su majci koja živi u kući s ocem i imaju 2 BMW-a i kuću s bazenom dali socijalnu pomoć. Dijete ima 4,5 godine!

Dijete ne želi ni čuti za majku, a nitko ga ne želi saslušati, socijalno želi na silu dijete vratiti.- tvrde rođaci djeteta.

Sve njihove sporove oko djece vode 3 suca, a ima ih sigurno 6-7 na sudištu, 2 u Slavonskom Brodu; Marina Vučić, Tihomir Lazarić (on je vidio i vodi spor njegovih roditelja s njom za viđanje djece (unučadi) 2 godine i još nije gotov) i u sudu u Novoj Gradišci sporna iz ovog teksta Jasna Bratek, a  naš svjedok tvrdi da sve rade navodno po nalogu i direktivi odvjetnika Klafarića, poznatog po aferi “hrabro dijete i Nora Šitum.”

Obo je roditelja si bili ovisnici. I sudjelovali u krađi. S time da je muž preuzeo odgovornost za sve i odležao godinu dana. Od tada on se ponaša društveno korisno, radi, ima tvrtku, redovito se odaziva na liječenje od ovisnosti, na testovima nema više tragova droge dok majka pije, drogira se i dosta često je nasilna.

Centar za ovisnosti od nje traži markere na hepatitise i HiV i vec devet mjeseci ih majka ne donosi, upravo iz razloga što i sada ima problema sa opijatima.

received_2168440936746535

Za dijete je ovo teška situacija zbog kriminalne prošlosti roditelja i same ovisnosti roditelja. Ipak sud mora uzeti činjenice u ruku i riješiti situaciju, da se ne bi još jednom dogodila situacija kao u Splitu kada je talijanski državljanin napravio ovrhu nad djetetom i odveo ga protivno volji u Italiju.

HOP