Nemamo točan REGISTAR STANOVNIŠTVA NITI REGISTAR NACIONALNE I OSOBNE IMOVINE

0
3064

KRENIMO IZ OBRANE U NAPAD

IVAN VALE KANDIDAT

Svjedoci smo novom poniženju koje provodi Vlada nad cjelokupnom javnošću, ignorirajući i opstruirajući organizatore i potpisnike zahtjeva za referendume protiv Istambulske konvencije i Narod odlućuje za promjenu izbornog zanodavstva. Umjesto da inicijatori i organizatori referenduma budu nagrađeni za svoju inicijativu i rad u prikupljanju potpisa u najkraćem roku, kakav ne postoji ni u jednoj demokratskoj europskoj državi, vladajući proglašavaju organizatore prevarantima i mogućim falsifikatorima, plaćajući pri tome skupu obradu referendumskih listova te provjeru potpisa, a sve to novcem poreznih obveznika. Ovo je još jedan očigledan primjer da Vlada ne poštuje volju naroda kako je propisano u članku 1. Ustava, gdje jasno stoji da „vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu“.

Detaljnom analizom utvrđeno je da danas u Hrvatskoj živi manje od 3,200.000 građana sa pravom glasa, što znaći da za raspisivanje referenduma potrebno oko 320.000 potpisa. Kao politički svjestan birač tražim prije svega od svih saborskih zastupnika koji su dobro plaćeni da zatraže da se točno utvrdi broj biraća koji danas žive u Hrvatskoji. U postojećem Registru i popisu biraća nalazi još uvijek više od 370.000 nepostojećih birača sa cijim glasovima se lažiraju svi izbori, što znači da je postojeći sastav Hrvatskoga sabora, kao i oni prethodni nelegalno izabran. Prvi preduvjet za poštene i legalne izbore je točan broj birača, što još uvijek u Hrvatskoj ne postoji.
O tom problemu upoznao sam otvorenim pismom predsjednicu Republike Hrvatske koje je objavljeno u vašem uglednom tjedniku..Nažalost nisam dobio pozitivan odgovor, jer je iz njezinog Ureda poručeno da taj problem ne spada u njene ustavne ovlasti. Bilo bi smiješno da nije žalosno da predsjednica ne smatra kako pošteni izbori predstavljaju temeljni kamen demokracije u svakoj zemlji.
To mogu tumačiti na način da predsjednici odgovara ova prijevara s netočnim Registrom i popisom birača jer te lažne glasove u prebrojavanju koja se vrši u APIS-u i DIP-u mogu biti pripisani i u njezinu korist. Zato je ponovo pozivam da pokrene inicijativu za sređivanje biračkih spiskova, ta da javnosti objavi istinu o postojećem Registru birača i uvjetuje svoje učešće na idućim predsjedničkim izborima izbacivanjem nepostojećih birača iz Registra.
Žalosno je također da još uvijek nemamo točan REGISTAR STANOVNIŠTVA NITI REGISTAR NACIONALNE I OSOBNE IMOVINE

plen
Zato nam je potreban temeljita inventuru države od 1990. godine do danas i njezina RADIKALNA OBNOVA.

Ivan Valek dipl.ing arh