Leljak o Jasenovcu: Ustaše su predale četnicima Srbe sa Kozare koje su oni pobili!

0
6764

VIDEO! Senzacionalni Roman Leljak u Bujici: “Jasenovac je mit i povijesna prijevara Titove Jugoslavije!”

Gostujući u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama, slovenski istraživač i publicist Roman Leljak otkrio je nove šokantne podatke koje je prikupio za knjigu i film ‘Mit o Jasenovcu’.

Djeca s Kozare nisu ubijena u Jasenovcu, nego su zbrinuta u zagrebačkim bolnicama – rekao je Leljak i dodao: – Neka od njih na žalost, preminula su od tifusa i pokopana na Mirogoju. Dokumente o tome pronašao sam u arhivima…

Istražujući za film, Leljak je u samo godinu dana, zajedno sa svojim timom, obradio više od 45.000 dokumenata, a svoje tvrdnje potkrijepio je dokazima iz tri različita izvora – dokumentacije NDH, Nedićeve Srbije i komunističke Jugoslavije.

Jasenovac je radio do ‘48. godine, a u Gradini su ubijani Hrvati s Križnoga puta – tvrdi Leljak koji je za to iznio cijeli niz dokaza, uz napomenu kako su komunističke vlasti upravo zbog toga zabranile iskapanja na širem području nekadašnjeg logora.

Na popisu jasenovačkih žrtava koje su navodno ubili ustaše, nalaze se i ljudi koji su završili na radu u Norveškoj i tamo preminuli – upozorava slovenski istraživač i objašnjava: – S Kozare su preko Jasenovca upućeni prema logoru Sajmište kod Beograda, gdje su ih preuzeli Nedićevi četnici i Nijemci. Neki su ubijani odmah, drugi su poslani na rad u Njemačku, a sada je većina njih na popisu žrtava ustaškog režima!

Leljak je otkrio i ekskluzivu: – U beogradskom arhivu došao sam do dokumenata koji bi mogli otkriti misterij vezan uz smrt Andrije Hebranga! Moguće da ga je Udba prvo zatočila u jednom bunkeru u Sloveniji, a kada su ga ubili, njegovo je tijelo zapaljeno… Pronašli smo i bunker koji je bio zabetoniran, otkopali tijelo i sada čekamo rezultate DNK analize. O svemu smo obavijestili Hebrangovog sina Andriju.

U filmu ‘Mit o Jasenovcu’ spominje se i suđenje Dinku Šakiću, objavljen je dio govora Maksa Luburića čiju je snimku imala Udba, a mnogi materijali do sada nikada nisu viđeni u javnosti.

Bujica je ekskluzivno objavila prve inserte iz filma koji će u javnosti zasigurno izazvati veliku buru.

Hrvatski klub I Društvo Huda Jama Zagreb organiziraju predstavljanje dokumentatnog filma i knjige “MIT O JASENOVCU” čiji je autor gospodin Roman Leljak.

Podaci o događanju:

Predstavljenje dokumentarnog filma I knjige

“MIT O JASENOVCU”

Autor. Roman Leljak

Datum I vrijeme: 27. rujna 2018. U 18,00 sati

Mjesto: Nadbiskupijski pastoralni institut

Dvorana “Vijenac”

Kaptol 29a, Zagreb.