Kovačević: Šeks treba odgovarati za neprocesuiranje ratnih zločina

0
2716

ŠTO ČEKA GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK!?

pero

Prema neslužbenim informacijama Novog lista, Vladimir Šeks je pretprošlog petka na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a u Karancu kazao kako je u razdoblju prije mirne reintegracije Podunavlja 1998., po Tuđmanovu nalogu, u ulozi potpredsjednika Sabora broj kaznenih prijava podignutih za ratne zločine na području Vukovara i Slavonije s 1500 sveo na njih samo 25.
Novi list dalje navodi da je Vladimir Šeks na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a u Karancu kazao da je on kao javni tužitelj Hrvatske 1992. pokrenuo niz istraga o počiniteljima zločina u Domovinskom ratu, ali da je predsjednik Franjo Tuđman bio pod pritiskom međunarodne zajednice da se to ne radi.
Ove Šeksove riječi,ukoliko ih je stvarno izrekao ne zaslužuju samo pozornost,osvrt i promišljanje već i kazneni progon.
Predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac nedavno je prilikom dolaska u Ministarstvo branitelja na sastanak o toj temi kazao kako je zbog mirne reintegracije okupirane istočne Hrvatske broj optužnica za ratne zločine smanjen s nekih dvije tisuće na njih 90.
Ako je Vladimir Šeks,prema pisanju Novog lista, otvoreno priznao počinjenje kaznenog djela koje je imalo za posljedicu neprocesuiranje počinjenih ratnih zločina na području Vukovara i Slavonije postavlja se opravdano pitanje što čeka glavni državni odvjetnik,što čeka Božinovićeva radna skupina za procesuiranje počinjenih ratnih zločina?
Postoji li Tuđmanova zapovijed ,odluka ili nalog da Vladimir Šeks,kao potpredsjednik Hrvatskog sabora ima ovlasti broj kaznenih prijava podignutih za ratne zločine na području Vukovara i Slavonije s 1500 svesti na njih samo 25.
Je li Vladimir Šeks stvarno to učinio? Hrvatska javnost ne može mirno ignorirati ove izjave?
Pero Kovačević