Pariški financijski sud započeo je ozbiljna istraživanja oko Crvene Zvezde!

0
4520
Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group C - Paris St Germain v Crvena Zvezda - Parc des Princes, Paris, France - October 3, 2018 Paris St Germain's Neymar celebrates scoring their second goal REUTERS/Charles Platiau

Crvena Zvezda “izgubila” susret za 5 milijuna eura?

Pariški financijski sud započeo je ozbiljna istraživanja i ankete o namjerno izgubljenom nogometnom susretu, 3 listopada kada je PSG pobijedio beogradsku Crvenu Zvezdu sa 6:1. Neimenovani čelnik srbijanske nogometne ekipe optužen je za namjerni poraz svoje momčadi, za vrijeme susreta starokontinentalno Lige prvaka.

Susret ocijenjen kao jednosmjeran jer su galski prvaci pobijedili srbijanske nogometaše s pet golova razlike, postao je sadržaj velike i detaljne ankete francuskog suda.
Nekoliko dana prije utakmice UEFA/Unija europskih nogometnih udruženja/ je obaviještena kako “odgovorni” iz Crvene Zvezde želi zaraditi 5 milijuna eura, za 5 golova razlike, sto je i rezultat susreta u pariškom “Parku prinčeva”!
Dotični čelnik je obavio posao zahvaljujući organiziranoj suradnji s nekolicinom igrača, nadajući se velikoj svoti novca, zahvaljujući razvijenom zapadno europskom tržištu kladionica. To se sudeći po izjavama obaviještenih izvora, odnosno policajaca uključenih u akciju nadgledanja susreta i dogodilo, pa su Beograđani bogatiji za 75 milijuna eura.

 

UEFA je, čini se, obavijestila galsku policiju pa su brojni agenti u civilu pomno pratili događaje.Nogometni eksperti su zabilježili neobičnu pasivnost srbijanskih igrača. Pet milijuna eura dobio je čelnik osobno, od Nassera Al Khelaitija, predsjednika PSG-a, u jednom mondenskom sastajalištu u centru Grada svjetlosti. Policajci su zakasnili na ovaj vrijedan poslovni sastanak jer nisu dobili obavještenje na vrijeme.
Iz Beograda sve poriču! Predsjednik Zvezde, Dragan Džajić ističe kako je priča “nemoguća” a provjereno je i da nije bilo anomalija na galskom kladioničarskom tržištu, sto je glavna osnova obrane iz PSG-a. Isto je i s Grupom Copenhagen koja obuhvata 22 europske zemlje, a nema problema ni s Global Lottery Monitoring Systemom. To ne znaci da druga, manje poznata tržišta, nisu sudjelovala u “aferi”.

Džana Mujadžić iz Pariza za HOP