Srpski ekstremisti iz poznatog sela koljača provocirali prosvjednike 10 metarskom zastavom na crkvi

0
6758

U Pačetinu, 10-ak kilometara od Vukovara uz čuvanost Hrvatske policije. Zbog čega tolika zastava, pa nije crkva nogometni klub? Na drugim crkvama drugih nacija ne vise tolike zastave niti uopće imaju obilježja državnosti. Poremećnost srpske crkve koja je otela i ovu crkvu od hrvatskih pravoslavaca je zabrinjavajuća kao i činjenica da ju štiti hrvatska policija? Da li je netko ubijena, silovan da crkva štiti crkvu? Pravoslavna crkva u kojoj prema obilježjima smiju samo Srbi.

Crkva je u Pačetinu. Po čemu su mještani poznati?

U Pačetinu su 1945 godine žene izašle na ulicu sa lončićem i nožem u ruci uzvikujući da im se da ljude iz kolone križnog puta da ih kolju i krvi im se napiju, a jednoga su živog ogulili posolili i zapalili na vatri. Napominjem da je za vrijeme NDH tu živilo pravoslavno stanovništvo kao i u mnogim okolnim selima bavili su se svinjogojstvom i nikada nikome ništa se nije dogodilo. Moj tata sa susjedom Šarić i njegovom ženom otišli su u to selo kupiti svinje kako nisu kupili u povratku kući sačekali su ih tri pravoslavca u šumi na konjima a na glavi su imali kape sa petokrakom maltretirali tukli i opljačkali.

Vrativši se tako u Borovo u jutro je mobolizirana jedna postrojba DOMOBRANA i jedan Ustaša i pretresli su to selo nisu nikoga našli i vratili su se. 1945 dolaskom partizana tatu su pozvali u OZNU i saslušali povodom njegove izjave da su ih opljačkali PARTIZANI. Navodno su to istražili i iste uhvatili i osudili jer to nisu bili partizani več drumski razbojnici. Jedan od njih je imao skvrčenu nogu u koljenu po tome je bio prepoznatljiv. Obzirom na ove događaje nikada nisam prežalio da što ti Domobrani nisu zapalili to selo kao i Bršadin, Trpinju ,Veru i Borovo Selo koji su se bez razloga 1945 iskazali kao koljači i zvjeri to se ponovilo i u Domovinskom ratu i do kada se pitam. To nikada neću zaboraviti a niti oprostiti. I u ovoj crkvi su mućili tatu i susjedai ženu Šarić kasnije su odselili u Babinu Gredu a jedna kći im je otišla za Australiju.-tvrdi Želimir K.

Ovaj prizor sa zastavom je na dan prosvjeda u Vukovaru i jasno govori da je provociranje Hrvata nakon masakara iz rata dokaz kako ćemo sa njima živjeti dalje. Selo je 10 kilometara od crkve. Crkva koja je hram božji je ovima hram velikosrba.

HOP