Ekskluzivno: Google stavio Srbiju na crnu listu

0
3376

Ne znamo da li ste pročitali u vodećim medijima svijeta,  mi prvi objavljujemo u regiji;

Google je izbacio Srbiju sa liste zemalja sa kojima surađuje  i iz koji prima korisnike. Sa FATF lista – postala je Srbija NCCT zemlja… to u prijevodu znači da su na crnoj listi financijskih institucija svijeta – jer skrivaju podatke, vjerovatno podatke o traženim računima i ljudima…

https://www.cloudconnect.goog/docs/DO

Vizni režim sa Iranom je pridonio ovoga  proljeća, Dačićevim odlukama ovoj situaciji.

Penis on show at Russian Sex Museum A collection of wacky exhibits at Russia's first sex and erotica museum, in the city of St. Petersburg. The permanent exhibition hosts a variety of sculptures, and paintings -- but the main attraction is Grigory Rasputin's 30 centimetre penis, preserved in a jar. Founder Igor Knyazkin says of his prized possession, ìHaving this exhibit, we can stop envying America, where Napoleon Bonaparteís reproductive organ is now kept. Ö Napoleonís penis is but a small îpodì it cannot stand comparison to our organ of 30 centimetersÖî **Not Available for Publication in Russia** Mandatory Credit : WENN.com

Tako je hrpa besplatnih servisa koje koriste škole i druge institucije ugašena, a i plaćanje te sam  biznis je u panici, kao  što su i reklame  ugašene u svezi s time. Besplatni tzv. oblak za pohranjivanje podataka isto se gasi, mailovi.  Srbija je pred laganom internet katastrofom.

– SAD predsjeda skupštinom FATF, odlučili su da  stave Srbiju na NCCT listu, obavijestili su sve velike igrače i vrše pritisak. Noćas se očekuje odluka, koja će biti javno objavljena u petak.

FB_IMG_1539814770359

Razlog je navodno što je Srbija Iranu ukinula vize i tako pridonjela sigurnosnoj krizi na globalnom financijskom tržištu. Jednom riječju, udaraju gdje Srbe najviše boli – po IT.”

Vlada Srbije je 8. listopada donijela odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Islamske Republike Iran. Ova odluka je dan kasnije objavljena u Službenom glasniku, a stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja ili 17. listopada.

„Vizni režim sa Iranom je ponovo uveden jer je jedan broj građana te zemlje, na žalost, zloupotrebio ukidanje viza“, izjavio je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović u Skupštini Srbije.

Čak su tri iranske aviokompanije obavljale redovan promet između dvije zemlje nakon što su ukinute vize. Osim Iran Air-a, Teheran i Beograd su povezivali i Mahan Air i Qeshm Air. Ove dvije su čak letove obavljale sa širokotrupnim avionima velikog kapaciteta. Nedeljno je bilo i šest letova od čega tri ili četiri velikim avionima čiji je kapacitet preko 250 putnika.

Početkom godine kada je do Beograda letio samo Iran Air (nacionalna aviokompanija Irana) broj putnika u dolasku je bio do 1000 na mjesečnom nivou.

Sa ulaskom još dve kompanije na tu liniju ovaj broj se značajno povećao i iznosio je preko 1000 na nedeljnom nivou. Prema podacima do kojih je došla Aviatica, broj putnika na povratnimn letovima, iz Beograda za Teheran je od 30 do 40% manji nego na dolaznim letovima.

Postojala je jasna sumnja da su ti putnici koji se ne vraćaju nakon završenog paket aranžmana u srpskoj prijestolnici zapravo ilegalni imigranti koji, najčešće, preko Bosne i Hercegovine (prelaskom Drine) traže dalje put na Zapad. Broj iranskih imigranata je povećan u zemljama EU, zbog čega je Srbiji upućena oštra kritika, a nezvanično su se iz nevladinog sektora pojavile informacije da EU planira kazniti Srbiju ponovnim uvođenjem viza za naše državljane.

Tijekom rujna, dvije iranske aviokompanije Qeshm Air i Mahan Air, iznenada otkazuju sve preostale letove u Beograd unatoč daljnjoj potražnji, što znači kako su već tada znali da Srbija ponovo planira uvođenje viznog režima. Iran Air i dalje leti dva puta nedeljno, ali je pitanje da li će se i ovi letovi nastaviti.

Igor Drenjančević

HOP