Ministrica kulture priznala braniteljima da smo svi taoci Milorada Pupovca!

0
14193
Zagreb, 20.09.2018. - Izložbom "U službi vizualizacije baštine – hommage fotografima Nikoli Vraniću, Vinku Malinariću, Rudolfu Bartoloviću, Živku Bačiću, Miljenku Mojašu i Vidoslavu Barcu“ u Galeriji Klovićevi dvori, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek svečano je otvorila manifestaciju Dani europske baštine 2018. Na fotografiji Nina Obuljen Koržinek. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Srpski ojkači uspjeli su ojkati u Petrinji. Zašto su srpski kulturni radnici silno željeli ojkati u Petrinji?

Razlog je jednostavan, željeli su podijeliti svojim nastupom Hrvate i Srbe u Petrinji koji dosta skladno žive. Ojkači u Petrinji prepoznati su u nekim kulturnim društvima,a  koji su došli u PETRINJU kao nekadašnji četnici. I to je smetalo Hrvatima. S druge strane zabranu ojkanja Pupovčeva  medijska ekipa htjela je prikazati kao šovinizam i na taj način Srbima Petrinje nametnuti svađu sa Hrvatima. Organizatorica ovoga cirkusa, Mara Vilus, već je lagala da su branitelji oštetili vozila srpskih tablica prethodnih godina.

Nadalje je vrlo čudno zašto je toliko uporno  srpska zajednica organizirala ojkanje u Petrinji ako ovaj kraj nije poznat po ojkanju, a uz to taj pjev nije isključivo srpski. Kažu nam Petrinjci da ojkanje ima veze sa Petrinjom koliko i kajkavske popevke. Kajkavci ne organiziraju dane kajkavske kulture u Petrinji, već u Krapini. Sve to samo potvrđuje da je ovo ojkanje provokacija u režiji srpskih ekstremista koji žele posvađati ova dva naroda,  da nije bilo omogućeno srpsko ojkanje Pupovac bi svim medijima u svijetu objasnio kako su Hrvati šovinisti. 32 milijarde štete i 17000 ubijenih od strane Srba u ratu, a mi polažemo račune Miloradu Pupovcu?!

Župan Žinić osigurao mi je 30 minuta razgovora sa ministricom kulture Obuljen u svezi ojkanja u Petrinji. Upoznao sam ju koliko je srpskih terorista među ojkačima, tko stoji iza ojkača iz Beograda. Ministrica je rekla da sve to zna i kako je upoznata sa zahtjevima branitelja, ali je nemoćna, jer kada bi ojkanje zabranila, Pupovac bi to proširio svojim utjecajem u sve medije i pisao svim institucijama van naše zemlje. Drugim riječima svi smo taoci jednog čovjeka i njegove mreže koja očito ucjenom radi što želi iz ove države! -objasnio nam je Ivo Vranić.

obuljen i jovan

čulibrk

Zanimljivo da je i jedan iz kordinacije branitelja napravio manevar kako bi izbjegao ostale branitelje i na taj način sve učinio da Srbi ojkaju po Petrinji kako drug Pupovac ne bi digao medijsku hajku.

-Svima onima, posebno antihrvatskim medijima koji nas nazivaju zabraniteljima, filoustašama a to se odnosi i na Novosti koje mi financiramo , Hrvoje Simanović svakodnevno blati ministra Tomu Medveda ,naziva ministarstvo branitelja ministarstvo NDH želim jasno poručiti; četnicki govnar bi trebao doći prepoznati te ustaše,  a i ti navedeni antihrvatski mediji neka dođu u dane sjećanja u Petrinju, neka čuju imena 598 ubijenih i 82 dvoje nestalih, pa onda neka pitaju roditelje, djecu poginulih o srpskim  Ojkačama. U  županiji se nalazi preko 150 grobnica i jama u kojima leže kosti civila i branitelja .

Upitajte tada te Ojkače i Maru Vilus znaju li gdje ima još koja grobnica. Neki od ojkača jako dobro znaju gdje su ubijani Hrvati, jer su nekada bili među teroristima, a danas urliču u kulturnim društvima, dok ova Vilusova je bila u srpskim kulturnim društvima SAO Krajine.- poručio je heroj Banovine Ivo Vranić.

mediji

Predsjednica je za vrijeme posjeta Vučića morala osigurati dvoranu Lisinski kako bi srpski ekstremisti predložili oživljavanje plana Z4, Plenković ne smije pisnuti niti slova kada Pupovac i SPC iskrivljuju povijesne činjenice. 7 kaznenih prijava protiv Pupovca je u ladici uz sijase dokaza. Ova zemlja je u raljama srpskih ekstremista.

Ne smije se paliti novine i članke koje pozivaju na mržnju jer su srpske, a ako ih zapali Srbin on neće odgovarati za paljenje,dok ako to čini Hrvat, on je ustaša. Strašan srpski šovinizam napao je Hrvatsku, pa je tako i skup u Vukovaru ocijenjen nacionalističkim, samo zato jer je to Pupovac tako okarakterizirao i antihrvatski mediji, koji takve laži šalju u svijet.

received_257033448330007

HOP