H&M surađuje sa talijanskim Moschinom, Jane Fonda nagrađena u Lyonu

0
2164

Pop kultura i humor u odjeći

Talijanski brend Moschino objavio je novost za trajanja festival Coachella : radi se o budućoj suradnji sa švedskim gigantom “fast-fashiona”.Look book capsula kolekcije dva branda upravo je otkriven dok će modeli biti dostupni od 8 studenog “on line” i u trgovinama H&M.
Karl Lagaferld je prvi put osmislio capsula kolekciju za H&M, 2004 godine. Zatim je skandinavska fashion marka tu djelatnost povjerila Matthiewu Williamsu, Alberu Elbazu, Isabel Marant, Olivieru Rousteingu ili Erdemu koji su ostvarivali ograničene kolekcije serija odjevnih predmeta. Aktualno je Jeremy Scott, američki kreator marke Moschino, uradio modele a čuvena manekenka Gigi Hadid, objavila događaj. Suradnja je nazvana Mochino/TV/H&M! Dodatak TV je oznaka pop kulture koju njeguje Scott, na čelu kreacija talijanske kuće od 2013 godine. Promociju kolekcije preuzima koncept tv zappinga, sireći ga po društvenim mrežama.
Po riječima Ann-Sofie Johansson, savjetnice za kreativnost švedskog modne marke, udruženje dva branda nije bilo jednostavno :
-Jeremy Scott je nevjerojatan; umije se zabaviti sa modom, kreirajući spone s obožavateljima i klijentima, na četiri strane svijeta!
Odjeća Streetwear nadahnuća, printana kao Cartoon ili motivima lanaca, biti će uskoro dostupna cijeloj planeti.


Energična glumica ne prestaje snimati

 

Sa skoro 81 proljeće, rođena je 21 prosinca 1937 u New Yorku, Jane Fonda je u francuskom gradu Lyonu gdje se aktualno održava jubilarno, deseto izdanje Festivala Lumière, dobila istoimeno priznanje prestižne manifestacije, za cjelokupnu filmsku karijeru i osobna angažiranja. Američka zvijezda je druga žena kojoj je dodijeljena ova nagrada, nakon Catherine Deneuve koja je dobila dvije godine ranije! Priznaje je uručio poznati redatelj Costa Gavras koji, također, nastavlja svoju brilijantnu karijeru iako je prošlog proljeća proslavio 85 rođendan.
Festival je slavnoj glumici, posvetio poseban program :

quot-passer-derriere-la-camera-ne-m-interesse-pas-j-aime-travailler-en-collaboration-avec-une-equipe-pas-etre-le-leader-quot-confie-jane-fonda-photo-pierre-augros-1540037310 Fonda8

Fonda  besprijekorno govori francuski jezik, prisustvovala je projekcijama poznatih filmova koji su je proslavili, “Divljim zvijerima” Renéa Claira iz 1964 godine, “Stanley and Iris” Martina Ritte, snimljenom 1990 i “Barbarelli” koju je njezin bivši suprug i otac prve kćerke, Roger Vadim, snimio 1968.
Lyonska publika je vidjela i dokumentarno ostvarenje “Jane Fonda u četiri akta” čiji je sadržaj posvećen posebnom postojanju čuvene umjetnice koja je i dobitnica dva Oscara.
-Jane Fonda istovremeno oživljava klasicizam i modernu-izjavio je direktor festivala, Thierry Frémaux ujedno glavni delegat Festivala u Cannesu.

Džana Mujadžić iz Pariza za HOP