Ekskluzivno: Otkrivamo mrežu političkih i obiteljskih veza kojima se upravlja carinom i drma državom!

0
15784

Za naš portal preko svjedoka stanja u hrvatskoj carini iznosimo zanimljive činjenice o našem carinskom sustavu, saznali  smo koja mreža obiteljskih, rodbinskih, političkih veza drma carinskom službom,a  mnogi se neprimjereno bogate, zahvaljujući kršenju svojih poslovnih i službeničkih ovlasti.

Marijan Hmelina pouzdanik Ivana Jarnjaka iz Krapine, glavni je i neprikosnoveni šef na graničnom prijelazu Macelj u blizini Krapine, ne samo da je napravio kuću od plaće i tko zna čega drugoga, nego je od običnog carinika, dogurao prvo do šefa smjene na graničnom prijelazu Macelj, zatim ubrzo do šefa graničnog prijelaza.

Što je taj radio, govori njegova navjerojatna “karijera”! Za vrijeme Mladena Barišića, rizničara HDZ-a, tada ravnatelja i prijatelja od Ive Sanadera ratnog profitera, otvorena je Carinarnica Krapina, iako se znalo da će brzo biti zatvorena, to je bila lansirna rampa za Marijana Hmelinu, jer je tada postao pročelnik Carinarnice Krapina, a kad se ugasila Krapina, Marijan Hmelina je postao glavni šef Carine u Zagrebu, cijele regije, koja obuhvaća cijeli prostor Varaždina, Krapine, Prekomurja, Karlovca, Siska, Podravine i Posavine.

Glavni šef u Zagrebu je postao samo zato jer se carina na Macelju ugasila prilikom pristupa u EU, a igrači i suradnici Marijana Hmeline, carinici s Macelja kompletno su prebačeni na granični prijelaz Stara Gradiška! To je nova kontrolna i švercerska točka. Što baš tamo radi Marijana Hmelina nije teško zaključiti. Iako postoje carinici u Sisku oni uopće ne rade na graničnim prijelazima Stare Gradiške, već CARINICI MARIJANA HMELINE, čudotvorci s Macelja, koje on osobno kontrolira i s kojima koordinira! Marijan Hmelina dobio je na brzinu diplomu, a sad  treba doktorirati! Čovjek kako kažu svjedoci je inače polupismen! Hmelinini carinici svaki dan na posao putuju iz Krapine i nazad! To je jeftinije za zemlju nego da na tim prelazima rade ljude iz te županije. Nikome to ne smeta niti je čudno. A sve to plaćaju porezni obveznici!

Tomislav Javor, bivši pročelnik Carine Zagreb, koji je zaposlio u Zagrebu u Carini svoje dvije kćeri, Ivanu Javor i Maju Javor. Kad je otišao u mirovinu postao je glavni savjetnik špedicije CROATIAŠPED IZ ZAGREBA! A na njegovo mjesto pročelnika Carinarnice Zagreb postavio je Dubravka Kovačića koji je došao iz pekare, on je nećak od Javorove supruge! Osobna tajnica Dubravka Kovačića postala je kćer od Tomislava Javora, Maja Javor! Druga kćer koja je brzo napredovala, sad je otišla u EU u Brisel, radi za OLAF, službu za suzbijanje krijumčarenja! Pazi da nešto ne promakne.

Hrvoje Čović, sada glavni ravnatelj Carine RH, radio je na početku u Vinkovcima jako malo i odmah postao predstojnik, glavni šef graničnog prijelaza Bajakovo. Inače kućni prijatelj od supruga Martine DalićNike Dalić koji je član NO Ina-e! Čović ne samo da je zamijenio Mladena Barišića, nego je nastavio Barišićev posao preko špedicije CROATIAŠPED! Brat od Hrvoja Čovića, Mate Čović, voditelj je špedicije CROATIAŠPED na graničnom prijelazu Bajakovo!

Mario Demirović zamjenik ravnatelja Čovića, čovjek iz BiH s sumnjivom diplomom iz Banja Luke, kontrolira i koordinira sa svim carinarnicama i posebnim porezima na cigarete, alkohol i naftne derivate, glavni koordinator svega i svačega zapravo! Navodno čovjek od Milijana Brkića Vase!

Bosiljko Zlopaša sada glavni savjetnik u carini, bivši predstojnik i šef graničnog prijelaza Bregana kraj Zagreba, rodom iz BiH , Ljubuški od kuda je i Milijan Brkić Vaso, a kućni prijatelj od Ministra financija Zdravka Marića. Supruga od Zlopaše radi kao manager u Konzumu! Ima sumnjivi magisterij ekonomije iz Zagreba!

Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine, sa Žarkom Ratkovićem bivšim direktorom kockarnice iz Umaga, Hotela Kristal, oprao je 400 milijuna eura iz Slovenskih fondova. Kćer Mladena Arišića, Adriana Barišić, Despot, bivša je osobna tajnica Tomislava Karamarka u POA-i a sada je načelnik za upravljanje ljudskim potencijalima u SOA-i! Barišić je operirao preko špedicije CROATIAŠPED imao njihovu kreditnu karticu na neograničeno raspolaganje!

Anton Uljar, bivši ravnatelj Carine, rekorder po zapošljavanju rođaka u Rijeci i Istri, u Poreznoj upravi i Carini. Supruga mu radi u Carini a porijeklom je iz Vinkovaca, od kuda je i Hrvoje Čović, Rođak od Uljara glavni je koordinator u Puli, Alen Benazić, koji je pomoćnik pročelnika Rijeke s ovlaštenjem za upravljanje ljudskim potencijalima u Puli, Rjeci i Lici, cijeloj riječkoj regiji, taj rođački klan obuhvaća oko 40 osoba zaposlenih u Carini, Policiji, Poreznoj upravi i DORH-u.

Alen Benazić je rođak od Davorke Smoković, bivše ODO u Pazinu, koja je uhapšena zajedno s Draženom Golemovićem, tjelohraniteljem od Sanadera u akciji USKOKA. Benazić je glavni suradnik Maria Demirovića, a rođak mu je i bivši predsjednik HDZ-a Marino Roce, direktor Plomin Holdinga i suradnik Milijana Brkića Vase i Tomislava Karamarka! Brkićeva kćer i kćer od Rocea zajedno su bile u Plenkovićevom uredu RH u Briselu vježbenice. Benazić i Demirović zajedno upravljaju s rođacima u Puli u odjelu za trošarine, istim onima koji su čuvali prije TDR u Rovinju!

Anton Uljar mu je rođak u kombinaciji rođaka, Benazić je doktorirao na korupciji u carini a nikad nije radio na poslovima carine, iako nema rada na temeljnim poslovima, vodi kadrove, upravlja ljudskim potencijalima, odnosno rođacima!

U Istri je sad najbitniji alkohol i vino, čuvaju čuvene vinare, poput nećaka od Šime Vidulina (zamjenik Nadana Vidoševića), Bruna Trapana, koji je bez ijedne lipe napravio najveći vinski podrum u Puli (Šišan), a drugi najveći drži sin od kuma Šime Vidulina, Kristijan Floričić. a čuvaju i prijatelja od Jakovčića, sina od Lučana Geržinića iz Vižinade. Čuvaju i Ivicu Matoševića, kao i druge čuvene vinare koji su to sad postali dijeleći si sumnjive zlatne i medalje za vino!

Dean Ivandić, bivši glavnio šef carine Istre, sada voditelj u carini, prijatelj od Mladena Barišića, Ive Sanadera i Luke Bebića. Brat od Deana Ivandića je Općinski državni odvjetnik u Puli Vlatko Ivandić, a bratić je Edvard Kolić, šef nacionalnog parka Brijuni. Ivandića umrežen sa Ante Vlahovićem, predsjednikom uprave ADRISA!

Berislav Leko sada glavni šef carine istočne Slavonije, pročelnik Carine iz Osjeka, bivši Barišićev načelnik unutarnje kontrole Carine, koji je prikrio mnoge sumnjive situacije.

Željko Kralj bivši zamjenik ravnatelja carine, sumnjivi magistar ekonomije iz Zagreba, bivši šef carine na aerodromu, jedan od glavnih  u carini, sad drži predavanja u cantru za obuku u policiji i carini. Kralj kažu tekstila niz Kine!

Tamara Gajer Sombolac, šefica pravne službe glavna kadrovska suradnica Mladena Barišića, sad je opet glavna pomoćnica Hrvoju Čoviću!

Anton Vlačić, bivši šef carine iz Labina, sad vlasnik špedicije Tempo, a kćer mu je Lara Vlačić Miletić, supruga gradonačelnika Pule, Borisa Miletića. Lara Vlačić Miletić je vlasnica špoedicije RESCULT iz Donjeg Miholjca, a glavni ured je na graničnom prijelazu Bajakovo, kojeg kontrolira Hrvoje Čović, ravnatelj carine.

Nastavak slijedi…tko ove može zaustaviti? Kolakušić i njegovi suradnici, nekadašnji živozidaši?
Radi li ovdje strašnom koruptivnom lancu ili sve ovo po europskim normama? Znate onu staru, tko drži carinu, drži i državu za…Za ove su Borgovci male bebe…
HOP