Heroj Banovine: Zašto šuti preko tisuću braniteljskih udruga u svezi srpskog maltretiranja Kajkića? Sram vas bilo!

0
16777

Razgovarali smo sa Ivo Vranićem Buvom, istinskim braniteljem Banovine, o slučaju branitelja i policajca Kajkića na koji nitko ne reagira pravovremeno.

Preko 1160 udruga branitelja šuti u svezi velikog međunarodnog incidenta sa dragovoljcem domovinskog rata Nikolom Kajkićem. Ne mogu vjerovati da toliko udruga ima, a još više da baš svi šute. Rijetki su digli glas. Zar smo prodali Kajkića, za novce iz proračuna.? Zar smo takvi jadnici?

Ivo Vranić - savjetnik za braniteljsku populaciju
Ivo Vranić – savjetnik za braniteljsku populaciju

Kao dragovoljac doživio sam da  ovaj međunarodni incident nije relevantan za našu policiju i ministarstvo vanjskih poslova. Što je naravno čista opstrukcija, ali je najjadnije da na to ne reagiraju braniteljske udruge . Ovo pokazuje koji smo postali jad od ljudi. Zašto smo se mi borili ako našeg kolegu branitelja i policajca Kajkića dave srpski agenti, a sutra bi nas takvi klali! Mi nemamo nikakvu zaštitu od ove bijedne vlasti. Državnog službenika dave na graničnom prijelazu ljudi moji! Što čeka naše ministarstvo? Pa on je branitelj! Za što mi vas plaćamo?

Otiđite u Srbiju pa neka oni plaćaju Pupovčevu vladu! -iznio je svoj stav Ivo Vranić Buva, heroj Banovine.

Koliko smo saznali od novinara Večernjeg i 24 sata Vranić ih je sve nazvao i posramio da ništa konkretno o tom slučaju nisu pisali, da bi poslije dobio i potvrdu od Z. Gregorić kako su je na kraju ipak svi oni nevoljko nazvali.

Zamjerio je Vranić braniteljskim udrugama da su šutile za vrijeme posjete srpskog lopova D.Markovića Palme i tek mlako reagirale. I tako dale priliku levičarskim medijima da ih popljuju. Braniteljima trebaju udruge za zaštitu integriteta branitelja, a ne da se prodaju za položaje, novac i politikanstvo.

HOP