ODNOS DRŽAVE PREMA KAJKIĆU POKAZUJE I ODNOS PREMA ŽRTVAMA!

0
8355

VIDEO! Marijan Pavliček u Bujici: “Pupovac je u zatvoru posjetio ratne zločince iz Trpinje, a sada bi u Kolonu sjećanja!”

Njih desetorica osuđeni su na 139 godina zatvora, počinili su najteže ratne zločine nad civilima u Vukovaru, Milorad Pupovac posjetio ih je u osječkom zatvoru, a sada bi u Koloni sjećanja hodao uz obitelji njihovih žrtava! To samo govori kakav je on čovjek. Malo je reći da je to licemjerno – izjavio je gostujući u Bujici na Z1 Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i zamjenik gradonačelnika Vukovara.

Objasnio je i zašto politički predstavnici lokalnih Srba, okupljeni oko SDSS-a i DSS-a već godinama ignoriraju Dan sjećanja: – Lokalni Srbi iz Gradskog Vijeća Vukovara nikada nisu sudjelovali u Koloni sjećanja, niti su ikada upalili svijeću za neki hrvatski blagdan našim žrtvama, a uvijek su bili pozvani! To samo govori koliko oni zapravo ne poštuju ovu državu.

 

Dolazi li Pupovac u Vukovar kako bi isprovocirao neki incident ili ga Plenković vodi sa sobom kako bi poslije mogao reći da se zviždalo Pupovcu, a ne njemu, zanimalo je voditelja, a Pavliček je odgovorio: – Mislim da nikakvih incidenata neće biti i misli da će proći sve dostojanstveno kako i treba biti. Svi oni koji se žele pokloniti žrtvi, neka dođu i to učine.

 

Marijan Pavliček progovorio je o ratnoj ulozi potpredsjednika SDSS-a Đorđa Ćurčića, vukovarsko-srijemskog dožupana, koji je u studenom ‘91. na Ovčari “brao kukuruz” kako je to sam rekao u jednim dnevnim novinama, u kojima radi Pupovčeva partnerica: – Sam Ćurčić je potvrdio da je bio na ispitivanju na policiji. Rekao je da nije počinio zločin, nego da je bio zaposlenik ‘Vupika’ i da je kao takav išao na Ovčaru. Ovo je njegov treći mandat kao dožupana u ime Srba, vlast obnaša 20 godina i zamislite da on toliko godina šuti da je bio na Ovčari! Ukoliko je zaista lojalan građanin ove države, trebao je otići na policiju i DORH i tamo reći gdje je bio i sve što zna, jer ovako se ne mogu oteti dojmu da ništa nije znao, nego se klupko počelo odmotavati tek kada ga ja Nikola Kajkić pozvao na ispitivanje!

 

ODNOS DRŽAVE PREMA KAJKIĆU POKAZUJE I ODNOS PREMA ŽRTVAMA!

 

Smjena, a potom i suspenzija Nikole Kajkića, uslijedila je nakon što je u policiji ispitao Pupovčeva dopredsjednika, a Pupovac je odmah intervenirao kod Dinka Cvitana, bivšeg Glavnog državnog odvjetnika: – Mislim da šira javnost dobro zna zašto je Nikola Kajkić smijenjen. Predmet Ovčara nije niti postojao do 2017. godine, a čovjek koji ga je otvorio i sve pokrenuo biva smijenjen! To najbolje pokazuje odnos institucija prema ratnim zločinima i po tome se također vidi zašto je prosvjed u Vukovaru bio krik kojim se samo htjelo pokazati da našim gradom hodaju zločinci i žrtve istovremeno.

 

Pavliček smatra da uhićenje Nikole Kajkića u Srbiji od strane njihove tajne službe BIA-e, svega deset dana prije Kolone sjećanja u Vukovaru, nije nimalo slučajno: – Ostao sam neugodno iznenađen kada sam čuo da je uhićen. Od Srbije se to moglo očekivati, ali razočarava da niti jedna hrvatska institucija nije reagirala! Plenković je rekao da nitko nije prijavio Kajkićevo uhićenje, zamislite! Pa, što oni rade?! Što rade naše službe?!

 

MINISTRICA PEJČINOVIĆ – BURIĆ JE U SUKOBU INTERESA!

 

Predsjednik konzervativaca smatra potpuno opravdanom prijavu slavonskobrodske HVIDRA-e koja je ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović – Burić prijavila Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, s obzirom da ne može sudjelovati u pregovorima Srbije oko ulaska u Europsku uniju, a svojedobno je bila savjetnica Vlade u Beogradu: – Sporna su poglavlja 23 i 24, gdje se prvenstveno radi o kažnjavanju zločina, naknadama žrtvama i statusu Hrvata u Vojvodini. Pejčinović – Burić bila je zadužena za pribavljanje novaca Srbiji iz nekih europskih fondova i kako sada od nje očekivati da će dati potporu bivšim hrvatskim logorašima, kojima Srbija treba isplatiti odštete?! Premijer je neki dan govorio o visokim razinama kada je u pitanju praćenje srbijanskog ulaska u Uniju,  a razina je zapravo takva da naše žrtve same moraju tužiti Srbiju! Sramotno je da to država nije učinila umjesto njih!

 

KOLONU SJEĆANJA NITKO NAM NEĆE ODUZETI!

 

Pavliček je komentirao skandalozne namjere nekih političkih krugova koji razmišljaju o postepenom ukidanju vukovarske Kolone sjećanja, o čemu već piše i Jutarnji list, a što bi bila podvala novog Zakona koji bi izvjesnom Vijeću pod kontrolom Vlade, ustupio protokol za 18. studeni, čime bi Kolona sjećanja bila praktički eutanizirana, poput kninske proslave Dana pobjede: – Nitko Kolonu sjećanja Vukovaru neće oduzeti, jer je ona dio Grada Vukovara i mislim da se to nitko neće usuditi… U tom Vijeću bili bi i predstavnici Vukovara, braniteljskih udruga, no činjenica je da bi bilo i predstavnika raznih ministarstava i da Grad Vukovar vjerojatno ne bi imao većinu… Ipak, mislim da se nitko ne bi usudio mijenjati dosadašnji protokol.

 

Objasnio je zašto nije zadovoljan predloženim Zakonom o Vukovaru – mjestu posebnog pijeteta: ”Nakon nekoliko održanih sastanaka u Ministarstvu branitelja dobili smo nacrt prijedloga Zakona. Rekao sam im da ne mogu podržati Zakon u ovakvom obliku. Ima tu i dobrih stvari, a jedna od njih je da 18. studeni bude državni blagdan, međutim, Grad Vukovar je predložio čak 14 vlastitih prijedloga koji nisu uvršteni! Predloženim se Zakonom uopće ne rješava krucijalna stvar, a to je pitanje tzv. dvojezičnosti. Sjećate se što se sve zbivalo za vrijeme Milanovićeve Vlade zbog ćirilićnih ploča? Donositi Zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta, a ne zabraniti tzv. dvojezične ploče, meni je jednostavno neprihvatljivo! Može se dogoditi da nakon popisa stanovništva 2021.godine u Vukovaru bude više od 33 posto Srba pa se može dogoditi da dvojezične ploče budu primjerice, na Ovčari i ostalim mjestima na kojima su počinjeni zločini… Zamislite natpis Most Jean-Michel Nicoliera na ćirilici!“

 

Zamjenik gradonačelnika Vukovara osvrnuo se i na Zakon o poticanju investicija na području Grada Vukovara, što je prema provjerenim izvorima, već duže vremena jedan od temelja nesuglasica na relaciji Plenković – Penava: – Kada su institucije već pokazale nebrigu prema žrtvama, prema mrtvim ljudima, očekivali smo da će barem imati više sluha prema živima, prema budućnosti koja se toliko spominje. No, ispada da je i tu važniji Bruxelles od Vukovara. Europska komisija je upoznata s prijedlogom toga Zakona i čekamo njezino mišljenje. Prijedlogom tog zakona htjeli smo  dovesti do novog gospodarskog buma u Vukovaru, kakav je postojao prije rata, kada je Vukovar bio jedan od najrazvijenijih gradova.

 

Na upit voditelja voza li zapravo Gabrijela Žalac gradonačelnika Penavu kada je u pitanju taj Zakon, Pavliček je odgovorio: – Sastanaka je bilo i gradonačelnik je stvarno uporan što se toga tiče. Meni je najviše žao što je jedan veliki investitor kojeg je gradonačelnik već predstavio i koji je trebao otvoriti 500 novih radnih mjesta u Vukovaru morao odustati… Na tom smo se primjeru uvjerili da su zakazale sve državne razine i koliko im je zapravo stalo do Vukovara!

 

Marijan Pavliček u Bujici je komentirao i skandalozni post osnivača portala Index, notornog Matije Babića, koji je izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića doslovce nazvao “idiotom“ zato što je izjavio da će u nedjelju protiv Engleske igrati za Vukovar i njegove žrtve…

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

 

https://youtu.be/4ewUDEQ1HWU

HOP