Poslovanje u Švedskoj se stimulira, kod nas uništava van svake strategije u EU

0
3716

ZAŠTO LAŽETE NAŠOJ DJECI?

“Mogu li raditi u JDOO-u kao direktor i ako ne radim moram li sam sebi uplaćivati doprinose ili to moram činiti samo prema svojim zaposlenima?”

“Zasnivanje radnog odnosa nije ograničeno, sve je dopušteno ako je u skladu s odredbama Zakona o radu, član uprave – direktor je funkcija koja se može obavljati bez zasnivanja radnog odnosa.”

 

MORATE PLAĆATI DOPRINOSE NA PROPISANU OSNOVICU TEMELJEM STATUSA DIREKTORA UPISANOG U REGISTAR TRGOVAČKOG SUDA!

Ako doprinose ne obračunate i ne uplatite u zakonskim rokovima sami, kazna je 5.000-50.000 kuna!

Van svake EU strategije za razvoj obrtništva.
http://ec.europa.eu/growth/smes/business-friendly-environment/small-business-act/

Kako Švedska pomaže svojim obrtnicima? Vrlo jednostavno i praktično, stimuliraju kupnju kvalitetnije robe koja se može popravljati u servisima. Iznos računa za popravak, priznaje se kao umanjenje osnovice poreza na dohodak. Sredstva za to se ostvaruju iz sredstava fonda za zaštitu okoliša.

Direktor ne mora biti zaposlen u TD ali treba voditi računa o izmjenama Zakona o doprinosima, koji stupaju na snagu s 1.1.2019. Te izmjene nam donose to da direktor mora imati plaćene doprinose na osnovicu 5442,00 ukoliko je zaposlen u nekoj drugoj tvrtci ili u svojom TD. Ukoliko nije nigdje zaposlen, osnovica je veoma visoka i iznosi preko 8800,00.

Za 2018. iznosi 8.822 kn, a za 2019. će ministar financija propisati osnovicu do 15. siječnja 2019.

To je 65% od propisane osnovice.

-sudski vještak D. Banović.

Ne treba zaboraviti da je i Isus završio razapet na križu. Politici je smetalo što se predstavljao kao kralj, a narod… narod je izabrao Barabu jer im je bio puno draži i bliži njihovom mentalnom sklopu.

POLITIČKO NASILJE U HRVATSKOJ:

Na vlasti je treći naraštaj komunista, odnarođena hrvatska vlast

U Hrvatskoj su neprijatelji države oni koji se deklariraju kao Hrvati i kao katolici, neprijatelji su oni koji pozivaju pravosuđe da radi svoj posao i da procesuiraju ratne zločince.
Odnarođena hrvatska vlast gura aktualne probleme pod tepih, a narod se počelo proganjati za „ verbalni delikt!“ Kritike upućene sucima (pravosuđu) i vlasti postale su ulaznica za robiju, ulaznica za nezaposlenost, za difamaciju i diskreditaciju u javnosti.

Stockholmski sindrom je sindrom emocionalne veze i identifikacije s agresorom. Nazvan je po pljački banke u Stockholmu 1973. kada su se žrtve emocionalno vezale za pljačkaše.

-Ta solidarnost u Hrvatskoj se može primijetiti u samom činu, kada političari na vlasti i odvjetništvo pomažu kriminalcima da ostvare svoje ciljeve ili da pobjegnu od policije. -piše Nada Landeka.

 

HOP