Plenković od Tuđmana pokušava napraviti Jean-Claude Junckera, sumanutu pijanicu s kojom će se potezati za guzove!

0
4271

“Danas, punih 27 godina kasnije, moramo baštiniti Tuđmanovu ostavštinu, a to je mirna reintregacija. Važan je suživot i tolerancija, dijalog i pomirba. Razriješiti ratne zločine, da, ali ne podizati tenzije! Šire dizanje tenzija između Hrvata i Srba nije dobro. Svako dizanje tenzija može imati spiralni efekt koji nije lako kontrolirati i izbog toga ih treba odmah zaustaviti”, rekao je Plenković u svezi Penavine izjave i traženja da se ukloni stranka DSS zbog  političkih stavova.

junker dd

Andrej Plenković od Franje Tuđmana pokušava napraviti Jean-Claude Junckera. Smiješnu sumanutu pijanicu s kojom će se potezati za guzove. Za sve što Andrej Plenković politički sprovede u djelo, a spada u sporenje s konzervativnim dijelom hrvatskog naroda, iskoristi jocker ‘pozovi se na Tuđmana’. Na taj način docira tom istom dijelu hrvatskog naroda da nije dovoljno domoljuban i da djeluje antituđmanistički. Istim principom je katolicima docirao da je Istanbulska konvencija ‘duboko kršćanska’, a na krilima medija je lagao i o zaključcima sastanka s predsjednikom HBK-a mons. Želimirom Puljićem.

Tuđman_na_bojištu

Da bi sprovodio svoju svjetonazorski lijevu politiku Andrej Plenković od Franje Tuđmana je napravio ono što se danas zove ‘lijevim liberalom’. Tako ‘Tuđman’ iz 2018. ratificira i Istanbulsku konvenciju i Marekeški sporazum i svirepo odašilje poruke pasivne prijetnje Ivanu Penavi, a ne Srđanu Milakoviću koji na monstruozni epilog ‘Vukovara’ prijeti svojim popisom pobijenih Srba.

plenk

Ne, Andreju Plenkoviću, nisi shvatio ti Franju Tuđmana ni malo. Kako u HDZ-u, da je Franjo Tuđman živ, ne bi bio ni ti ni još mnogi na tako visokim pozicijama, pa čak ni Ivo Sanader predsjednik, tako bi bilo poželjno shvatiti i tog istog Franju Tuđmana. Franjo Tuđman je bio onoliko liberalan koliko je to koristilo Hrvatskoj (Vlada nacionalnog jedinstva), konzervativan onoliko koliko bi to dobra donosilo Hrvatskoj (dvaput, primjerice, primio Papu), a uz sve to vrijeme bio je izraziti nacionalist kakve politička Europa prezire, a čiji si ti najplodniji izdanak, dijete-projekt, a to su oni na čelu Poljske, Mađarske, Češke, baltičkih tigorva, pa čak i Austrije.

plenopupi

Meni je žao što se događa s glavom Miroslava Tuđmana, ali meni je dovoljno da su se svi iz obitelji Tuđman ogradili od tebe, pa čak i tvojim dolaskom i napustili stranku.
Na kraju krajeva, Franjo Tuđman nije bio zlobna osoba. Ti jesi.

Hrvoje Augustinčić

HOP