Prosvjed: Albanci koji su branili Hrvatsku šikanirani od strane našeg veleposlanstva u Prištini!

0
5726

SUTRA PROSVJED U PRIŠTINI! POTPORA ALBANCIMA KOJI SU BRANILI HRVATSKU, SRAMIMO SE VELEPOSLANICE; ZA KOGA ONA RADI?!

Sutra u 11:00 sati u Prištini, ispred Hrvatskog veleposlanstva prosvjedovat će Albanci, branitelji Hrvatske. Prema informacijama Bujice, ogorčeni su hrvatskom veleposlanicom Marijom Kapitanović koja ih je teško uvrijedila rasističkom izjavom i uskraćivanjem viza te ostalih prava koje bi Albanci trebali imati baš kao i svi ostali hrvatski branitelji.

Albanci, inače hrvatski dragovoljci iz 1991. godine, koji su se javili redakciji Bujice imaju prigovore i na osiguranje Hrvatskog veleposlansva u Prištini, u kojem dominantnu ulogu nemaju Hrvati nego netko drugi – pa se prema njima ponašaju poprilično nekulturno.

Veleposlanica Marija Kapitanović, inače je vrlo bliska aktualnoj ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić. Pejčinović Burić je, kao što je poznato, ne tako davno radila za srbijansku Vladu, a njezina prijateljica u Prištini kao da ne radi za Hrvatsku.

Dragi prijatelji Albanci, naročito vi koji ste svojom krvlju branili Hrvatsku, a kasnije i nezavisnu državu Kosovo – imate potporu Hrvatskog naroda i podupiremo vaš prosvjed! Držimo da zbog sramotnog ponašanja veleposlanica Marija Kapitanović mora podnijeti ostavku, a ukoliko to ne učini, smjeniti treba i ministricu koja i onako ne zastupa interese hrvatskih branitelja, nego države koja je izvršila agresiju i na Hrvatsku i na Bosnu i Hercegovinu i na Kosovo.

PHOTO: BRANILI SU HRVATSKU – Albanski dragovoljci na gospićkom bojištu 1991. godine…

Velimir Bujanec

HOP