Izraelska ponuda za F-16 zrakoplove je po Krstičeviću 365 milijuna veća nego prikazana u američkom kongresu!

0
12365

Slika zaslona s 2018-12-22 11-35-20

Ovako je počelo, vezom ministra obrane, odnosno njegove tvrtke i dobavljača izraelskih zrakoplova…u našoj javnosti taj detalj prikazan je kao slučajnost…zbog slučajnosti ekipa sa facebooka predvođena prebogatm Cvjetovićem briše post Gordana Malića…

zrakoplovi

Američko protivljenje prodaji temelji se na činjenici da su zrakoplovi izmijenjeni bez dopuštenja s neodređenim elektroničkim sustavima izraelske proizvodnje.
Ova oprema učinila ih je privlačnijima Hrvatskoj nego F-16 koje je Washington nudio u konkurenciji. SAD smatraju da je to nepravedna prednost i sada inzistira na tome da ih se vrati na prethodni standard.
Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević izjavio je 9. prosinca kako Hrvatska neće platiti nikakve dodatne troškove za izmjenu zrakoplova prema tehničkim kriterijima koje je postavio Washington, koji inzistira da se naknadno ugrade u njihovu prvobitnu konfiguraciju.
Hrvatska je, kako se izvješćuje, bijesna zbog zastoja u prodaji i nedavno je rekla Izraelu da riješi to pitanje s SAD-om, izvijestio je u petak Izrael, dodajući kako je premijer Benjamin Netanyahu pokrenuo to pitanje tijekom sastanka s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom u Bruxelles 3. prosinca.

I za kraj više se ne zna koliko zapravo ti zrakoplovi koštaju?!

20181222_114216

“Zrakoplov F-16 C/D uključujući streljivo, rezervne dijelove, opremu, simulator i usluge obuke od  strane Izraela prema Hrvatskoj, sa cijenom od 135 milijuna dolara, upućuje se Odboru za vanjske poslove”- pomoćnik državnog tajnika  uputio je u Kongres pod tom cifrom…

Neupitno je da su baš ti zrakoplovi dominatni na nebu u regiji, gotovo nedodirljivi sa opremom koju nude Izraelci Hrvatima. Prosrpski mediji itekako to znaju i pokušavaju ovu kupovinu uništiti. Ipak i Hrvatska u ovoj priči nije čista jer cijena koju prikazuju naši mediji u javnosti i o kojoj govori ministar Krstičević je 365 milijuna veća nego ona upućena u američki kongres?!

HOP