Radošev milicajac koji se u Jugi se bavio “unutarnjim neprijateljem”, odavanjem američkog saveznika u Hrvatskoj, danas je mrlja u nabavi F-16!

0
5897

Kada je bio ministar obrane Jozo Radoš učinio je nesagledivu i teško popravljivu štetu međunarodnom ugledu Hrvatske, hrvatskoj obavještajnoj zajednici i njenim stranim partnerima: svom pomoćniku za obavještajno-sigurnosne poslove Mladenu Ružmanu samoinicijativno je, bez konzultacija s vrhovnim zapovjednikom ili premijerom,naložio da s transkripata razgovora Slobodana Miloševića, snimljenih elektronskim prisluškivanjem hrvatskih tajnih službi od 1995. do njegova svrgavanja potkraj 2000., skine oznaku vojne tajne kako bi tjedniku Globus učinio dostupnim cjelokupni materijal koji je dotad imao oznaku vojne tajne “strogo povjerljivo”.

Tjednik Globus objavio je transkripte na osnovu te zapovijedi. To može napraviti samo teški kreten ili izdajnik. Radoš je za nagradu završio u EU parlamentu. To nam Amerikanci nisu oprostili, jer su tehnologiju baš oni posudili našim službama za prisluškivanje Miloševića.

Upravo taj čin bitan je danas za nabavku F-16 Barak od Izraela. SAD ne želi da vrhunskom tehnologijom ovlada jedna država prepuna sigurnosnih propusta i kretena na vlasti. Takvi kreteni poput Radoša mogli bi prodati ili izdati Rusima bitne podatke u svezi samog zrakoplova,kao što su se pohvalili američkom tehnologijom za prisluškivanje Miloševića, te sve dali u javnost.

Radoš je u tome najveći krivac i njegov pomoćnik Mladen Ružman. O Radošu znamo sve, a o Ružmanu znatno manje.

mladen-ruzman-696x464

Ružman je bio milicajac u Koprivnici zadužen za otkrivanje  neprijateljskog djelovanja protiv Jugoslavije.  drugim riječima progonio je Hrvate koji nisu voljeli Srboslaviju.

Još 1990. godine bio je sa svojim kolegom snimateljem  I. Povijačem zadužen za praćenje i snimanje Tuđmana, pa je tako bio na prvom skupu HDZ-a u Novigradu Podravskom, sa uglednim snimateljem HRT-a.

Nakon uspostave Hrvatske prelazi u SIS. Kasnije postaje glasnogovornik grada Koprivnice, odnosno gradonačelnika iz stranke HSLS-a, da bi bi padom vlasti izgubio radno mjesto, te  ga Radoš gura u ministarstvo obrane …na toj poziciji radi katastrofalan potez bez ikakvih posljedica. Tko ne vjeruje da komunjare sve kontroliraju najbolje govori uloga ovog titoiste u našoj politici.

Mladen Ružman u svojoj karijeri bilježi angažmane u više privatnih i javnih tvrtki. Svojevremeno je radio i u Pevecu. Ružmana je bio na funkciji direktora Korporativne sigurnosti u HEP-u, s koje je smijenjen. Bio je direktor Piškornice. Jednoglasno je to odlučila Skupština društva Piškornica. Genijalac koji se bavi veleizdajom i od milicajca je dogurao do privrednika! Politički podupire GLAS Anke Mrak-Taritaš.

Amerikancima se nije svidjela prva noga u guzicu D. Lozančiću iz tajnih službi za vrijeme ministrice Antunović iz SDP-a jer bio blizak njihovim službama, a sa čelne pozicije SOA-e ga miče zadnja predsjednica Kitarović. Nakon svega teško mogu Ameri vjerovati da je naš sigurnosni sustav na visini.

HOP