MIŠIĆ O STANKOVIĆU: POKUŠAO JE MOJU OSOBNU TRAGEDIJU POVEZATI S ‘GRAĐANSKIM RATOM’

0
8178

VIDEO! PREDRAG MIŠIĆ U BUJICI ŽESTOKO ODBRUSIO SRĐANU MILAKOVIĆU, PROZVAO JE PUPOVCA, ALI I PREMIJERA: “Kada DSS govori o Oluji kao ‘etničkom čišćenju’, za Plenkovića je to ‘sloboda govora’, a kada Thompson pjeva ‘Bojnu Čavoglave’ koja počinje sa ZDS – njega zabranjuju!“

Gostujući u Bujici na Z1 televiziji, vukovarski gradski vijećnik i predsjednik Odbora za branitelje Hrvatske konzervativne stranke Predrag Mišić komentirao je bezobzirni ispad Srđana Milakovića, predsjednika DSS-a i zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine, koji je Oluju nazvao ‘etničkim čišćenjem’ i to još jednom ponovio ovoga utorka na Gradskom vijeću u Vukovaru: – Vijećnik konzervativaca Filip Sušac postavio je Milakoviću pitanje o njegovoj ranijoj izjavi, o Oluji kao ‘etničkom čišćenju’, a ovaj ne samo da se nije ogradio, već je to i ponovio, osvrčući se na nedavna uhićenja dvojice ratnih zločinaca u Vukovaru. Reagirao je izjavom da Srbi žive tobože, u nekom strahu… Kada čelnik neke političke stranke legitimnu, pobjedničku vojno-redarstvenu akciju Oluja, koja je u vojničkom smislu bila čista kao suza, nazove ‘etničkim čišćenjem’ Srba, ja ih mogu samo pitati – pa što su oni, tj. četnici radili na teritoriju Hrvatske?! Okupirali su dio naše domovine i iživljavali se nad onima koji su se oduprli agresiji…

 

Predrag Mišić smatra da Milaković nije slučajno Oluju nazvao ‘etničkim čišćenjem’: – Mislim je je sve to nekako izrežirano! Osim te sramotne uvrede, oni čak postavljaju pitanje Ivanu Penavi, gradonačelniku grada koji je krvlju natopljen, da se u centru postavi spomenik srpskim civilima poginulim u Vukovaru. Ma kojim srpskim civilima?! Onima koji su u podrumima imali oružje, koji su razarali Vukovar i ubijali po njemu?!

 

MIŠIĆ PLENKOVIĆU: DOĐI ŽIVJETI S NAMA TRI, ČETIRI MJESECA…

 

Milakoviću je za Predraga Mišića rekao da je ‘srpski Komšić’, a ovaj mu je u Bujici odbrusio: – S obzirom da to dolazi iz njegovih usta, ne znam trebam li uopće komentirati… Čini se kako je Srđan Milaković opsjednut sa mnom, pa je tako neki dan čak izmislio da sam izjavio kako je šteta što u Vukovaru nije bilo Oluje… Milaković ima veliki problem; hoće postati Srbin veći od Srbina, jer je njegova majka rođenjem Hrvatica i izgleda da je opterećen s time!

 

Mišić je komentirao i Andreja Plenkovića, nakon što je premijer rekao da se protivi zabrani DSS-a, stranke čiji čelnici Oluju smatraju ‘etničkim čišćenjem’: – Plenković iz udobnih europskih salona ne može promišljati onako kako promišljamo mi u Vukovaru, ali i obični ljudi u ostalim krajevima Hrvatske. Neka dođe tri, četiri mjeseca živjeti u Vukovar i neka razgovara s Vukovarcima koji su 9 mjeseci proživljavali najveće ratne torture i onda bih ga pitao na koji će način reagirati… Ako smo zaista u demokraciji i ako se nikome ne treba zabranjivati sloboda govora i pravo na politički rad, kao što kaže premijer, zašto se onda zabranjuje rad Marku Perkoviću Thompsonu i pozdrav ‘Za dom spremni’?! Zašto se ne smije pjevati ‘Bojna Čavoglave’, a za Oluju se smije reći da je ‘etničko čišćenje’?!

 

Mišić i njegova Hrvatska konzervativna stranka, koja je dio vlasti u Vukovaru, podupiru prijedlog gradskog HDZ-a za zabranu DSS-a: – Apsolutno podržavamo to da se oni zabrane! Srđan Milaković u što skorije vrijeme mora odstupiti s mjesta dogradonačelnika Vukovara, jer svojim izjavama ne poštuje i osporava temelje države u kojoj živi i stvara još dublji jaz, razdor i mržnju među ljudima.

 

PUPOVAC JE U VUKOVAR DOŠAO PROVOCIRATI!

 

U HKS-u smatraju da nema prevelike razlike između DSS-a i SDSS-a, kojeg je osnovao Goran Hadžić, kao ni Milakovićevih i Pupovčevih provokacija: – Milorad Pupovac je svoj ovogodišnji dolazak u Vukovar, dan prije Kolone sjećanja, izrežirano do zadnjeg detalja. Doći baciti vijenac u Dunav sa srpskom zastavom u Hrvatskoj i u gradu koji je krvlju natopljen, tome jednostavno nije smjelo biti mjesta niti u zabuni! Znao je točno što radi, kako provocira i drago mi je da nije bilo nikakvog incidenta, inače bi sljedećih šest mjeseci svi pričali samo o Pupovcu. Za koga je on to bacio vijenac? Za one što su nas poklali i poubijali?!

 

Mišić smatra da Hrvatska treba zaustaviti Srbiju na putu prema EU dok ne isplati Hrvatskoj ratnu odštetu, uključujući i odštetu logorašima. I sam Mišić proveo je u Mitrovici 271 dan, a za ministricu vanjskih i eurospksih poslova Mariju Pejčinović Burić smatra da je u očitom sukobu interesa, jer je prije tri godine zastupala Beograd, a sada bi trebala raditi u interesu logoraša koji podnose tužbe protiv Srbije: – Paradoksalno je da bi mi trebali tužiti Hrvatsku da bi ona nakon toga tužila Srbiju… Ovako, pojedinačnim borbama nećemo baš uspjeti, barem ja tako mislim, jer je to borba s vjetrenjačama… Tu bi trebali i ministar Medved kao i premijer Plenković odigrati svoju ulogu i Srbiji zabraniti pristup u Europsku uniju dok se ne riješe baš svi ratni zaostatci.

 

Aleja umrlih hrvatskih branitelja danas je na Memorijalnom groblju u Vukovaru, veća od aleje poginulih – rečeno je Bujici. Mnogi branitelji zbog velikih nepravdi i nefunkcioniranja institucija, sebi oduzimaju život: – Nažalost, morat ću spomenuti prijatelja Antu Damjanovića koji si je prije desetak dana oduzeo život… Mislim da ne umiremo više samo od posljedica rata i onoga što smo prošli u logorima, nego od ovoga što nam se danas događa. Ante si je oduzeo život, jer nikako nije mogao shvatiti da smo gubili živote i prolijevali krv za ovo što imamo danas… Ubilo se već više od 3 tisuće branitelja i to je zabranjena tema, a nas se doživljava kao alkoholičare i kockare, a ja mogu dokazati da to uopće nije tako…

 

MIŠIĆ O STANKOVIĆU: POKUŠAO JE MOJU OSOBNU TRAGEDIJU POVEZATI S ‘GRAĐANSKIM RATOM’…

 

Predrag Mišić u Bujici na Z1 poslao je posebnu poruku Aleksandru Stankoviću, voditelju HTV-ove emisije Nedjeljom u 2: – U njegovoj sam emisiji htio ispričati svoje viđenje stvari u Vukovaru, sa pijetetom prema žrtvama. Međutim, Stanković je u jednom trenutku shvatio da gubi kontrolu nad emisijom i pokušao je moju osobnu tragediju povezati s građanskim ratom, a jasno se zna da su tenkovi u Vukovar dolazili iz Srbije i da su nas Srbi napali, da to nije bio građanski rat, već čista agresija… Ja od svoga križa ne bježim. To što se dogodilo mojoj obitelji – dogodilo se i ja to neću zatajiti, ali Stanković nije trebao ići tako nisko!

 

U Bujicu se ekskluzivno iz Prištine javio Arif Krasniqi, hrvatski branitelj, dragovoljac sa gospićkog bojišta i ratni veteran UÇK. U petak je bio na čelu prosvjeda ispred Hrvatskog veleposlanstva na Kosovu, gdje su hrvatski branitelji Albanci zatražili opoziv veleposlanice Marije Kapitanović, zbog toga što ih je rasistički vrijeđala: “Nazvala nas je ‘smrdljivim Šiptarima’, a mi smo branili Hrvatsku!”

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

 

https://youtu.be/uBcrXilt_N8