Partizanski banditi okupljeni u Istri pozivaju na linč autora knjiga o Jasenovcu; Leljaka i Vukića

0
13673

Istarski antifašisti na godišnjoj skupštini održanoj u pazinskom Spomen domu Sjedinjenja i slobode osudili su reviziju povijesti i krivotvorenje povijesne realnosti fašističke Nezavisne Države Hrvatske. Sa skupštine je hrvatskoj javnosti i vlastima upućen apel kojim se traži osuda takvih nastojanja koja su suprotna tekovinama civilizirane i demokratske Europe.
Predsjednik Saveza Udruga antifašista Istake županije Tomislav Ravnić u svom je izlaganju podsjetio kako je plimu revizionizma pokrenuo Tomislav Karamarko koji je u borbi za vlast surađivao sa širokim spektrom desničarskih udruga i organizacija od nekih veterana pa do klerikalnih nevladinih organizacija.

Plakat Jasenovac portret Vijenac_resized_20180926_024147636

Kao prve šovinističke istup Ravnić je izdvojio prosvjed protiv ćirilice u Vukovaru, a takve su manifestacije, u vrijeme vladavine Tihomira Oreškovića, kulminirale jurišom ultrakonzervativaca na mnoge hrvatske institucije. Uz to, Rimokatolička crkva u Hrvatskoj postala je institucija koja promovira negiranje ustaških zločina i viktimizaciju poginulih ustaša.
Naročito su izražena nastojanja negiranja ustaških zločina u Jasenovcu, u čemu se posebno ističe Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasnovac i njihov tajnik Igor Vukić koji u svojoj knjizi „Radni logor Jasenovac“. Promociji ove pseudoznanstvene publikacije logističku potporu daje Rimokatolička crkva, a skandalozno je, kaže Ravnić, da je javna HRT ugostila autora i omogućila širenje neistina kojima se bavi Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasnovac, koje nažalost financira i hrvatska Vlada. Na sličan se način promovira i knjiga „Mit o Jasenovcu“ u kojoj se negira genocid i Holokaust koji je ustaški režim NDH provodio u tom logoru smrti u kojem su ubijane najmanje 83 tisuće logoraša. Nažalost u tomu sudjeluju i neki crkveni velikodostojnici poput sisačkog biskupa Vlade Košića – trabunjaju partizanski banditi i pozivaju na linč Karamarka, biskupa Košića, a da niti jedan od tih bandita nije stručan išta zucnuti o Jasenovcu niti išta zna. S druge strane ovi partizansko banditski inkvizitori pljuju po sinu logoraša, Igoru Vukiću. Partizanski koljači slave klanja nad Hrvatima i podržavaju pupovčeve i milakovićeve teroriste u napaćenom Vukovaru. I oni nakon što su Srbi poklali 17000 građana brinu o srpskim pravima na prvom mjestu. Genocidni partizani za njih nisu problem. Čista banditska organizacija crvenih koljača.

Točno! Hrvatska ne smije šutjeti na krivotvoreni i lažnu komunističku povijest, koju još uvijek zdušno brane upravo Tomislav Ravnić i njegovi nazovi” antifašisti”, koji su pobili istarske narodnjake, zaklali Bl.Miroslava Bulešića, bacili u jamu Bl.Francesca Bonifacia i ubili još 6 svećenika.

U radnom i sabirnom logoru “Jasenovac”, koji je još u tzv. staroj srpskoj fašističkoj kraljevini Jugoslaviji “proradio” uključujući i logor u Staroj Gradiški, umrle su ili su umorene tijekom četiriju ratnih godina (1941.-1945.) sveukupno 403 osobe (u Jasenovcu 262, a u Staroj Gradiški 141 osoba). To je podatak koji je jugoslavenskoj javnosti otkrio Brozov general Jefto Šašić, ali tek nakon Brozove (Titove) smrti. Nakon toliko različitih priča jasno je da se ne radi u ovim djelima o revizionizmu već se otkrivaju laži zbog kojih je stradalo pola milijuna Hrvata na Križnom putu i uloge partizanskih bandita u tome.

Hrvatski antifašisti a zapravo banditi nikada nisu napali SPC koja širi sustavno  laž o 750 000 ubijenih Srba.

HOP