Zaštićena najmoprimka je mrtva 20 godina, a stanari lažiraju tu činjenicu i koriste stan metar od policije!

0
13093

-U našoj zgradi žive ljudi i koriste ogroman stan od preko 130 m2 iako nemaju pravo na korištenje stana, jer je zaštićeni najmoprimac mrtav već 20 godina.-tvrdi nam jedna stanarka zgrade u Pavla Hatza 5 u glavnom gradu.

O čemu se tu zapravo radi? Zagrada je bila vlasništvo obitelji Bačić koja je u Jasenovcu imala poznatu ciglanu.

Zajedno s bratom Jocom vodio je trgovinu u Jasenovcu i bio je vlasnik tamošnje ciglane. Bio je član Središnjeg odbora Srpske samostalne stranke. Oženio se Dragicom Bačić rođenom Miković .

Neki stanovi u zgradi preko posrednika obitelji Bačić koja je izbjegla u Argentinu uspješno su prodani, neki su nacionalizirani, a neki zaštićeni stanarskim pravom.

Stan kojeg koristi danas I. M. odavno je trebao biti vraćen gradu Zagrebu. Nije vraćen jer I.M. lažira već 20 godina smrt svoje tete i prikazuje ju živom.

Još 1989 godine ove stanarke nije bilo na toj adresi, Pavla Hatza 5/2 kat. Ona je prvo završila u domu, a kasnije je umrla. Stan koriste njeni rođaci iz Splita još iz studentskih dana. Najgore od toga je činjenica kako I.M. ima svoj stan u Splitu i sebično drži ovaj stan u Zagrebu na koji nema prava, s činjenicom da ništa ne ulaže u njega pa tako derutni stan ima velikih problema u održavanju. S vanjske strane vide se oronuli prozori, a unutra još je gore. Iskreno se bojimo kada će početi ozbiljno prokišnjavati.

Poštu mu preuzima često nekadašnja glumica I.I. sa istog kata koja jako dobro zna da je I.M. u stanu protuzakonito, ali čini se da to nikome ne smeta, ja se pitam kako su uopće dodijeljeni stanovi u ovoj zgradi. Sigurno je jedno, da je gospođa mrtva 20 godina i nitko se ne pita zašto I.M. koristi stan na koji nema nikakvo pravo– priča nam svjedokinja iz ovoga ulaza.

HOP