Ako Radeljić laže da mu je prijetila SOA likvidacijom zašto preko toga olako prelazi predsjednica ili je sve istina?

0
12436

Afera Čokolindagate kreće klasičnim udbaškim koracima, tri koraka naprijed, pa onda 10 nazad. Progon savjetnika Radeljića, koji se drznuo iznijeti kako će se  hrabri SOA-ini agenti zalijetati  u njegov auto ako nešto pisne ili ne pristane na smjenu kao predsjedničin savjetnik, krenula je u klasičnom smjeru. Radeljića se gadi posvuda u medijima. Budale to naravno puše jer narod treba stati uz predsjednicu kojoj pomažu policija, SOA, mediji, protiv zločestog Radeljića.

FB_IMG_1545651382172

On je tako opasan da su odmah krenuli u juriš partizansko-udbaški jurišnici Nacionala, Jutarnjeg 24 sata…“On je htio po njima nagovoriti predsjednicu da preuzme vladu, iza njega stoji Karamarkov duh (iako je Karamarko živ), pa do činjenice da je Radeljić po priči u  Nacionalu htio napraviti državni udar”…

Sve su to tekstovi naknadne pameti u medijima… svi su tekstovi izašli sada kada treba ocrniti Radeljića što više kako bi se prikrile prijetnje Radeljiću likvidacijom od strane SOA-e? Do sada je bio fin, dobar i krasan…za njih i za SOA-u.

Pa ajmo redom; ako je predsjednicu smotao i muvao politički, znači da je ona bez karaktera i politička katastrofa, ako ju on kontrolira onda bolje da je ni nema… a ako je htio napraviti državni udar, kako je moguće da je još na slobodi? I kakve su to službe koje kontrolira savjetnik? Zapravo su popljuvali sami sebe?

FB_IMG_1545651525014

“Odluku o mom razješenju priopćio mi je 5.12.2018. u kafiću “Torte i to”, Grahorova 5, u Zagrebu, šef kabineta ravnatelja SOA-e Davor Franić. Taj dan (srijeda) bio sam u Sisku s Predsjednicom Republike u sklopu izmještenog ureda. Franić me nazvao oko 13 sati sa zamolbom da se hitno sastanemo nakon što se vratim iz Siska. Sastali smo se u 18 sati. Odmah na početku razgovora rekao mi je da je od ravnatelja SOA-e Daniela Markića dobio zadatak da obavi sa mnom razgovor, a da je Markić taj zadatak dobio od Predsjednice Republike.” Ova izjava Radeljića govori ili da je on lažljivac ili da je Kolinda mafijašica koja prijeti suradnicima, jer joj savjest nije čista.

“Meni se čini da cijela ta tema dobiva neku preveliku dimenziju nego što je. Nije ovo prvi savjetnik koji je razriješen ili dao ostavku u Uredu predsjednice i očekivao sam malo više čvrstine, a puno manje plakanja” – kaže premijer naše zemlje. Ovo ne bi mogao izreći ni zadnji idiot, ali kod nas je to izrekao  premijer zemlje. O kakvom plakanju ovaj lik govori? Čovjeku se prijeti likvidacijom, a Plenković govori o plakanju? To je prijetnja nacionalnoj sigurnosti, a on kao da prepričava zgode neke jadne  Pepeljuge.

Jandrokovic

“Jako bode u oči da sada različiti medijski manipulatori i širitelji mržnje vrše strašan pritisak na predsjednicu, praktički je ucjenjuju da će ako makne jednog savjetnika, ostati bez potpore dijela birača.” – provalio je kradezeov papa štrumf Jandroković. Znači ovaj vidi pritisak na predsjednicu koji ne postoji, ali ajde nek i postoji po ovom cirkusantu, pritisak znači govor mržnje? Jel i ovaj kao Plenković na nekim drogama? Ili je ovo društvo maloumnika?

Screenshot_20181224-213806_Chrome Screenshot_20181224-213750_Chrome Screenshot_20181224-213730_Chrome

Iz ovih članaka vrši li se pritisak na predsjednicu ili na Radeljića?

Do sada ju je napadao preko medija Jandroković, a sada ju silno brani? Znači li baš to da je Radeljić govorio istinu?

“Za mene je ovaj slučaj zatvoren. Žao mi je da je gospodin Radeljić odlučio otići na ovakav način, no to je njegov izbor. Nikada od njega nije tražena ostavka, a o njegovu odlasku razgovarali smo nekoliko puta, pri čemu sam mu ponudila podršku jer sam prema svojim suradnicima uvijek nastojala biti maksimalno korektna” – govori predsjednica. Znači čovjek ju optuži da je preko SOA-e prijetila ubojstvom, a ona preko toga prelazi kao da je netko na tržnici podvalio gnjio krumpir? Da i ona nije malo gucnula previše na domjenku, ili?… Ako tako lako prelazi preko teških optužbi znači li to da je zapravo sve istina?

FB_IMG_1545656470148

“Nisam osoba koja bi koristila bilo obavještajnu ili paraobavještajnu zajednicu za poslove koji bi bili usmjereni protiv ikoga, a kamoli protiv predsjednika Vlade. To niti je moj stil, niti je dio mojeg sustava vrijednosti. Optužba o rušenju premijera vrlo je ozbiljna, stoga sam morala reagirati na te paraobavještajne konstrukcije jer se počela stvarati opasna klima, na koju nadležne državne institucije nisu reagirale.

A ako se u javnom prostoru stvara sumnja o nekakvoj političkoj zavjeri, i to curenjem ili fabriciranjem informacija iz tajne istrage, onda valja na to reagirati. Kad već nisu reagirale nadležne institucije, morala sam sama” – kaže predsjednica i demantira samu sebe. Netko tu koristi službe, a ona je bila cat woman koja nas je spasila u zadnji trenutak… da nije bilo nje, Radeljić i Karamarko bi nas polili vrućom čokoladom. 

Kolinda je u prvoj aferi lumpovala kod Mamića, pa kad je otkrivena kod njega, najeb* je šef SOA-e Lozančić (tada su mediji provalili da je on Milanovićev igrač, iako je bio američki igrač), pa je onda sve nas ponizila s Vučićem, a krivac je ispao ‘ekstremist Bulj’ (njega su naše službe zatočile u Saboru da ne opali trisku Vučiću), pa sad na kraju je Radeljić kriv što je dobar s Karamarkom, s kojim je i ona bila bliska… tko je lud u ovoj priči?

20181222_114216

Još kada ovome dodamo da je MORH pred kupovinom zrakoplova F-16 koji za nas koštaju 500 milijuna, a Ameri znaju za 365 milijuna manju cijenu, priča je još suptilnija. Vjerojatno Ameri ne znaju da smo tražli kompletno poliranje zrakoplova, posebnu trubu za slijetanje i igrice za pilote…

Vjerojatno će Krstičević i Plenković poput Kolinde reći da je za njih ta afera zaključena.

Sve je uredno i bez greške, jer će se s tim zrakoplovima SOA zalijetati u bivše savjetnike premijera i predsjednika…

I.D.

HOP