U Zagrebu Ilić puni dvorane iako pjeva četnicima, a u Srbiji Thompsom ne smije biti na radiju!

0
8421

U Subotici frka zbog Thompsonove pjesme na radiju. Zanimljivo da četnik Miroslav Ilić nije problem na našem radiju kada pjeva ili puni Arenu Zagreb iako štuje zločinca i fašistu  Dražu Mihailovića. On čak pjeva i na kajkavskim danima općine Svete Klara.

ilič

Tu se vidi koliko si toga dozvoljavamo i koliko je pokvarena srpska javnost, koja nam stalno nešto docira.

Osvrt magazina Fenix o cijelom “slučaju”;

-Oštro kritiziraju Radio Suboticu jer su pustili pjesmu koja, prema njihovu tumačenju “slavi Crnu legiju i ustaštvo na Kupresu”.

Srbijanski mediji prenose kako je jedan Subotičanin protiv odgovornih na Radio Subotici podnio prekršajnu prijavu, a objavili su i transkript prepiske prema kojoj se vodstvo radija navodno ispričalo bijesnim slušateljima tvrdeći da se radilo o “internoj pogrešci”.

Srpski tabloid Alo piše, a Jutarnji list prenosi,  kako  ” pjesma aludira i na događaje na Kupresu 1992. godine kada su “hrvatski vojnici u uniformama sa slovom U upali na Kupres i ubijali srpske civile”.

Drugi srbijasnki mediji, poput Telegrafa, tako spominju 1992. godinu kada su, prema njihovim navodima, pripadnici Hrvatske vojske, kao i ustaše u Drugom svjetskom ratu, protjerivali Srbe s Kupresa.

U svojim pretjerivanjima srbijanski mediji poput Telegrafa navode kako i “hrvatska predsjednica pjeva ustaške Thompsonove pjesme”.

IMG_8385Napomenimo tek da je Katolička Crkva u četvrtak, 27. prosinca, slavila blagdan Svetog Ivana. Suprotno neistinama srbijanskih medija, sama pjesma Moj Ivane je starohrvatske pjesma s Kupresa, gdje su Hrvati uvijek bili velika većina sveukupnog stanovništva na Kupresu. Pjevač Marko Perković Thompson je tek neznatno prepravio te napravio novu obradu te pjesme koja je postala popularna jer govori o povratku Hrvata na svoja vjekovna hrvatska ogništa. A s njih su u najvećoj mjeri selili i bili protjerivani u prvoj a potom i u drugoj Jugoslaviji.

Pjesma “Moj Ivane” nema nikakve veze s ustašama niti s ranijim ili kasnijim ratnim događanjima na Kupreškom polju, za koje se inače vežu najteži porazi partizana i četnika kako u Drugom svjetskom ratu tako i hrvatskom Domovinskom oslobodilačkom ratu.-piše magazin Fenix.

HOP