Neviđena blamaža: Šefovi carine jedu i piju u OPG-u koji krši zakon pred njihovim nosom!

0
6541
SUKOB CARINIKA U RIJECI SE NASTAVLJA: Pošteni carinici otkrili ilegalni restoran tj. tajno sastajalište i bazu političkih moćnika u Istri i s njima međusobno povezanih šefova carine iz Rijeke
Vlasnik OPG-a u Paladnjacima, zabiti između Žminja i Svetog Petra u šumi, gdje su bili šefovi carine iz Rijeke sa službenim vozilom, registarske oznake RI 9115E (koristili su službeno vozilo u privatne svrhe što je teška povreda službene dužnost), na privatnoj zabavi međusobno umreženih rođaka, ilegalno umjesto agroturizma za 50 izletnika, drži restoran za što nema dozvolu – minimalne tehničke uvjete kao OPG-e tj. prodaje proizvode koji nisu iz njegove vlastite proizvodnje i uzgoja kako mu je rješenjem odobreno (Jamnica, Jana, buteljirana vina, riba, meso i dr.), a što je zakonom izričito zabranjeno i što da bi stvar bila još gora kontrolira ta ista carina koja se kod njega zabavljala, jela i pila.
Ekipa sa slike je top menadžment carine Rijeka pročelnik i njegova dva pomoćnika i oni su znali gdje idu , jer ih je pozvao treći pomoćnik koji je rodom iz tog kraja, koji se vodi da radi u carini u Rijeci,  a ustvari radi ilegalno u carini u Puli.
Nije ih smetalo niti brinulo što idu u ilegalni restoran na zabavu jesti i piti. Jedan od navedenih pomoćnika pročelnika carine Rijeka Andrej Ćuković je pomoćnik za inspekcijski nadzor u carini Rijeka i po službenoj dužnosti je morao provjeriti gdje se ide prije odlaska što nije učinio.
Ništa ne čudi jer je i sam u permanentnom sukobu interesa baveći se ugostiteljstvom u već na ovom portalu spominjanoj velebnoj vili “Klara” u Ičićima (uguglati pa pogledati), u kojoj se isto bogato čašćavalo jelom, pićem i spavanjem političke moćnike i šefove carine iz Zagreba dok se nije došlo do mjesta šefa u carini Rijeka.
 
Osim ugostiteljstva dotični se bavi i kupnjom i prodajom građevinskih terena i građevinom iako je carinski službenik čime je također u sukobu interesa.
 
Bilo bi interesantno provjeriti mu porijeklo imovine ili je “kvalitetno” znao “rasporediti” plaću.
Isti je instaliran 2012. godine preustrojem carine u inspekcijsku službu za šefa Službe za inspekcijski nadzor od SDP-ovaca Željka Jovanovića i Tihomira Kralja , iako nikada nije radio nikakve poslove inspekcijskog nadzora.
Nakon pada partijske vlasti 2017. godine kao veliki HDZ-ovac, tako se predstavljao, umjesto da je smijenjen i istražen zbog nezakonitog postupanja i nezakonitog vođena postupaka, pogodovanja i trgovanja utjecajem za vrijeme partijskog terorizma nad poreznim obveznicima, instaliran je, odnosno podmetnut je novom ravnatelju carine RH, prodavši mu priču o povezanosti sa sada već smjenjenom ekipom iz afere SMS s kojima se sastajao po Opatijskim, Ičićkim i Lovranskim restoranima i kafićima, koji su ga instalirali da bi preko njega imali utjecaj i mogli mešetariti i paralelno upravljati kao što se radilo i u uredu predsjednice, na još veću funkciju pomoćnika pročelnika za koju nema niti stručno znanje niti kompetencije jer je izrazito podkapacitiran i nestručan.
Veliki “stručnjak” je isključivo za forwardiranje tj. proslijeđivanje e-mailova pristiglih iz carine Zagreb podređenim rukovodećim carinskim službenicima u Rijeci i to mu je uz naprijed navedeno glavni operativni posao i bavljenje podmetanjima, špijunažom, insinuiranjem, klevetama i lažima protiv onih koji prijavljuju nezakonitosti, kriminal i korupciju u carini Rijeka i lažima i podmetanjima o istima prema nadređenima.
Bolesna ambicija mu je biti pročelnik carine Rijeka i nakon toga i ravnatelj carine RH zbog čega gazi sve pred sobom i igra trostruku igru podmečući i aktualnom pročelniku carine Rijeka i ravnatelju carine RH lažući i radeći im iza leđa.
Dana 01.09.2017. godine je bio ponovno predložen od nekih partijskih struktura za pročelnika carine Rijeka ali vidjevši na testu inteligencije provedenom u carini Rijeka njegove katastrofalne rezultate, koje krije kao zmija noge, od toga se srećom ipak odustalo.
IMG-20181231-WA0014
Bez obzira na sve navedene nezakonitosti još crveni Glas Istre postavlja na naslovnicu vlasnika OPG-a da opravda i demantira izdavanje fiskalnog računa, a taj račun s kojim maše na naslovnici i hvali se je u biti “ključni dokaz” nezakonitog poslovanja i nezakonitog postupanja i korupcije kako njega samog tako i carinika.
Svaka čast poštenim carinicima koji su to otkrili, naime vlasnik se požalio jednom od carinika da je morao izaći s demantom jer ga je pritiskao i ucjenjivao naprijed spomenuti jedan od navedenih šefova iz carine Rijeka koji također ilegalno radi u carini u Puli a vodi se da radi u carini Rijeka koji je bio na fešti ali nije na slici.
U biti demant je iznuđen da bi se šefove carine spašavalo ali ovim slučajem je otkrivena i prezentirana “materijalna istina” o nezakonitostima kako vlasnika OPG-a gdje moraju nadležne inspekcijske službe postupiti u skladu sa zakonom, tako i carinika iz Rijeke na koje trebaju u najmanju ruku reagirati ravnatelj carine RH i ministar financija RH tako da posmjenjivaju sve odgovorne aktere i pokrenu odgovarajuće postupke protiv odgovornih aktera u carini Rijeka te o svemu obavijeste USKOK i DORH.
Nastavlja se……
Pismo poštenih carinika

HOP