Na proslavi genocidne RS ‘Kradezeovci’ pljeskali ‘srpskim herojima’ koji su zločine činili po Hrvatskoj

0
3910
Prisustvo samog vrha Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine na svečanosti u Banjoj Luci povodom praznika Dana RS-e znači i priznanje genocida nad 300 000 raseljenih Hrvata, sva klanja i ubijanja tijekom rata i priznanje laži da je u Gradini i Jasenovcu ubijeno 700 000 Srba.

Postupak Dragana Čovića i veleposlanika Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia, odnosno njihovo sudjelovanje u obilježavanju tzv. Dana RS-a, nije u interesu ni građana BiH niti u interesu hrvatskog naroda čije interese žele zastupati, a zapravo ih pokušavaju zarobiti kako bi opravdali svoju propalu  politiku. S obzirom na to da je ambasador Del Vechio prisustvovao obilježavanju  Dana RS-a, postavlja se pitanje je li to Hrvatska uzima učešće u slavljenju zločina nad vlastitim građanima?

čović

Prilikom proslave odlikovan je Slavko Lisica  ordenom Karađorđeve zvijezde.  Bivši oficir JNA koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991.

Na svečanoj pozornici, kao i prošle godine, izostala je prva “srpska faca” – Aleksandar Vučić, ali i premijerka Srbije Ana Brnabić. Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić nekoliko dana ranije rekao je da “ima obaveze u Beogradu”

vulin2vulin

Uz Dodika je s lijeve strane stajala premijerka RS-a Željka Cvijanović, a sa desne Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije i lažni doktor znanosti, potom banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić, četnički vojvoda Tomislav Nikolić , ministar obrane Srbije i Vučićev glavni kreten Aleksandar Vulin i bivši ministar pravosuđa Nikola Selaković.

nikolica

U to društvo četnika, ubojica, ratnih profitera uklopili su se kradezeovi ratni profiteri i predstavnici republike Hrvatske…Nešto dalje su stajali svi poznati srpski kreteni koji su okrvarili ruke u ratu u BiH.

Hrvate  u BiH vodi  Čović , jedan udbaški igrač iz radionice srpskog poslušnika Čolaka, a na drugoj stani je opet muslimanski poslušnik Komšić.

Jadni Hrvati sa ovakvim predstavnicima.

HOP