Da li je Bandić poslove u gradu davao istoj tvrtci, jer su im žene sestre?

0
15122

Davoru Jelaviću, svojevremeno najbližem suradniku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, 17. svibnja  ( tekst od prije dvije godine) počinje suđenje u aferi s nadstrešnicama teškoj 11,2 milijuna kuna. Jelavić je optužen jer je potpisao 5,2 milijuna kuna teške sumnjive račune čelnom čovjeku tvrtke Gamont Petru Gavriloviću, jednom od poduzetnika koji su najviše surađivali s Gradom Zagrebom.

Istražitelji vjeruju da imaju dokaze da je Gavrilović od ožujka 2009. do travnja 2010. nakon zaključivanja ugovora o gradnji 600 temelja za nadstrešnice tražio od Jelavića i njegove pomoćnice da mu Grad odobri dodatno plaćanje pripremnih radova, čišćenje gradilišta te nabavu i postavljanje prometnih znakova-piše Telegram. S činjenicom pogrešnog imena, ime Gavriloviću je Petko.

 

Zanimljiv je tekst i Večernjeg lista o tvrtki Gamont ;

Otpušteni vozači, na tiskovnoj konferenciji priključilo bi im se i 4-5 kolega koji još rade u Gamontu, ali su oni u zadnji čas odustali zbog straha da će ne samo dobiti otkaz, nego da će im u radne knjižice kao razlog otkaza upisati da su na poslu krali naftu, i tako ih zauvijek lažno obilježiti kao lopove. Vozači u Gamontu pri zapošljavanju ne dobivaju ugovor u radu, kažu Dražen Britvec, Šimun Burečić i Igor Radinić, već potpisuju prazan list papira na koji tvrtka kasnije dopisuje ugovor, i izloženi su mobbingu koji su prije mjesec dana prijavili nadležnim tijelima, zasad bez rezultata. Čak su im poslovođe i prijetili da će oni koji se pojave na sahrani poginulog kolege M. Zeca dobiti otkaz zbog toga.

Bili su pod pritiskom da moraju raditi dvostruki posao bez odmora, sjedati za volan neispravnih vozila, voziti ture po 14-15 sati i tovariti dvostruko više tereta od dopuštenog. Svi vozači službeno primaju minimalac a ostatak plaće su dobivali  na ruke, u zatvorenoj koverti. Pritisak je toliki da mnogi vozači šute, bojeći se ne samo otkaza – koji dobivaju usmeno, bez obrazloženja – nego i optužbi za krađu u radnoj knjižici.-piše Večernji list.

FB_IMG_1546676150256

Nije tajna da je Gamont dobivao sve značajne poslove u gradu. Bio je i jedan od graditelja na autocesti prema Sisku. Kako je krahirao? Ili se njegovim krahom želi prikriti veza Milana Bandića i P. Gavrilovića, vlasnika tog krimpoduzeća iz afere ‘nadstrešnica’? 

U predsjedničkoj kampanji na HRT-u prvi je progovorio Živozidaški spasioc samog sebe I. V. Sinčić o aferi Gamont. U sučeljavanju je napao Milana Bandića i priupitao Bandića ‘šeretski’ ‘ što je sa Gamontom?’ Bandić je problijedio…Tada je znao Sinčič što mi  sada znamo , tko je Petko Gavrilović Bandiću u rodbinskim vezama. Tada Sinčić nije išao do kraja već je iz svega izvukao korist za sebe. Od tada nema napada Živozidaša na Bandića.

slinavčić

Sinčić je digao kredit za kuću u banci protiv koje se borio, kupio kuću od ovršene osobe po povljnoj cijeni i nikad više nije htio primiti čovjeka koji mu je tu informaciju prenio, izvjesnog Pavića. Zašto?

Ono  ipak najvažnije u priči oko Gamonta su rodbinske veze. Znači Bandić je odobravao poslove Gamontu u gradu Zagrebu, a Petko  Gavrilović je oženio sestru bandićeve žene! Naravno u hadezelendu to nije sukob interesa! U nekoj normalnoj državi ovo bi bio skandal nad skandalima.

arkan-i-palmabandic_620x0

Tko vjeruje da je Gamont dobivao poslove jer je bio vrhunska tvrtka, kako je onda sada u banani? Kako je je Bandić mogao davati poslove takvoj tvrtci, punoj afera? Ili je Petko Gavrilović dobivao poslove jer su im žene sestre? Ili je ovo još jedno hercegovačko-srpsko prijateljstvo, kao Dodik i Čović ili Palma i Bandić?

I. D.

HOP