Heroj Banovine: NOVA TV, novinar Hedl napali su ministra Medveda preko lažnog branitelja Vukovara, a jedini Medved radi za branitelje!

0
9185

Kome smeta ministar Tomo Medved i  pomoćnik Nenad Križić?

Napad lažng veterana rata i levičarskog novinara D. Hedela u svezi priče kako braniteljima ministarstvo preporučuje da provaljuje u napuštene stanove ima i epilog u reakciji branitelja.

Pismo dragovoljca domovinskog  rata s Banovine lve Vranića Buve ;

Ivo Vranić - savjetnik za braniteljsku populaciju
Ivo Vranić – savjetnik za braniteljsku populaciju

“Obraćam vam se ovim pismom javnosti povodom sve češćih napada na ministra branitelja Tomu Medveda i njegovog pomoćnika Nenada Križića.

Zašto ovo pišem?

Prije nekoliko mjeseci doznao sam da se jedan nas branitelja, dragovoljac  s preko 1500 dana borbenog sektora nalazi u jako teškoj situaciji i spava u društvenom domu selo Kratečko, radi se o branitelju Zdenku Miškoviću.

IMG-f39d7c432fe2d8c7e3ef218c26929daf-V

Obratio sam se pomoćniku ministra branitelja Nenadu Križiću i Tomi Medvedu, ministru sam objasnio o čemu se radi. Već nakon 10 minuta nazvala me je tajnica od Križića, imenom Dubravka i tada kreće sva adekvatna pomoć za Zdenka Miškovića, isti dan iz ureda državne uprave u Sisku naziva me Srećko Rajan i obavještava da je dobio nalog od Nenada Križića da obiđe spomenutog branitelja, što i čini.

Povratkom s terena Rajan mi kaže da je sastavio zapisnik i utvrdio da je stambeni i socijalni status Zdenka Miškovića katastrofa, kuća samo što se ne sruši, živi od socijalne pomoći, dobiva 800 kn.

Izvještaj dobiva i pomoćnik ministra Nenad Križić,  naziva me Marija Kutija i rješavanje stambenog i statusa branitelja Zdenka Miškovića kreće u realizaciju, dodjelom jednokratne novčane pomoći i ostalih prava iz zakona o pravima branitelja.

Napominjem ovdje da u proteklih 20 godina mi dragovoljci i branitelji nismo se imali kome obratiti, a sada većina nas ima brojeve mobitela i od Tome Medveda i od Nenada Križića, koji se uvijek jave na naše pozive , odmah reagiraju sa pomoći braniteljima.

Svaka nepravda se ispravlja, a sinoć na Nova tv pojavila se neka osoba Vrbanić i iznosi gnjusne laži, osoba koja niti nije branitelj,  ne mogu a da ne reagiram na takvu osobu, 555 dana proveo sam u šatoru da bi pojedini branitelji sa neriješenim statusom ostvarili svoja prava, većina nas iz tog šatora imamo ostvaren status i riješena pitanja iz zakona o pravima, znali smo da novi zakon nam ništa ne donosi.

Zato javno pitam Vrbanića koliko si puta došao u šator da bi sada mogao pljuvati po ljudima, Tomi Medvedu i Križiću koji svaki dan imaju bezbroj poziva i trude se ispraviti nepravdu nanesenu u proteklih 20 i više godina.

Ovim putem dajem punu podršku radu Tome Medveda i Nenada Križića, a i djelatnicima u ministarstvu koji čuju vapaj branitelja s terena, imam na to pravo reći sa svojih 1900 dana borbenog sektora i svojim učešćem u ratu , po bojištima Banovine,  Pounja,  Sunje.

Moje učešće od 16. 10. 1990 do 30. 06. 1996 mi to daje za pravo. Marijo Vrbanić nije branitelj Vukovara, niti veteran.

Svima dežurnim pljuvačima po Tomi Medvedu i Nenadu Križiću poručujem – nećete uspjeti, napokon imamo svog ministra i pomoćnika uz koje su RATNICI SA BANOVINE.

HOP