Prvo mu Bandić nije želio platiti 2,4 milijuna za fontane, pa mu je sudski vještak procijenio vilu od 1,5 milijuna eura na 100 000 eura!

0
5461

Poduzetnik i arhitekt I. Valek najbolji je primjer kako pljačkaši preko pljačkaških zakona i bankarskog lobija uništavaju imovinu pojedinaca stjecanu godinama.  Čovjek koji je nagrađivan u Japanu kao arihitekt, vlasnik avio-kompanije u Africi, danas je u raljama političko-pravosudno-bankarske mafije Hrvatske. Uhljebi i neradnici danas pljačkaju imovinu stare imućne obitelji Valek, a državu i službe nam vode skorojevići.

Poduzetnik Valek opremio je prve dvije fontane ispred Hrvatske bratske zajednice. Idejno rješenje samih fontana u mnogočemu je zasluga Valeka. Za taj posao grad Zagreb i Bandić nikada nisu platili niti lipe Valeku. Političke poene tih fontana drži Bandić, hvali se odrađenim poslom kojeg do danas u potpunosti nije platio, te je slučaj završio na sudu. Čak je Bandić uvjetovao plaćanje napravljenog posla (ne iz svoga džepa nego iz našeg ) natkrivanjem svoga bazena u rodnom mjestu. drugim riječima da Valek iz svoga džepa izvuče još 60 000 eura da bi dobio nešto oko 350 000 eura. Može li luđe?

c997651745657807Ruzicaste_fontane

Ne plaćanje obaveza grada Zagreba Valeka je stajalo imovine, jer nije mogao pokriti kredite banke BKS iz Rijeka. Valek je kod BKS banke digao kredite da bi mogao ući u posao sa fontanama. Neplaćanjem kredita BKS je na osnovu založnog prava uzela sve što arhitekt Valek ima, 2 gradilišta u Zagrebu, kuću od preko 1000 m2 sa dva bazena i vilu sa 32 apartmana na otoku kraj Dubrovnika. Vrijednost opljačkanog je 6 puta veća od vrijednosti kredita. Znači banka nije pokrila svoj gubitak  već opelješila Valeka i zaradila 1-2 milijuna eura vrijednosti!

Ono što naravno bode u oči je veza banaka, pravosuđa i sudskih vještaka u ovoj pljačci. Prvo je Bandić dao politički nalog da se ne plati Valeku posao, jer mu je svojevremeno bio politički oponent u gradu. Znao je da će ga tako uništiti. Očito se Bandić bojao Valeka i njegove stručnosti.

Za kredit BKS banke iz Rijeka nešto veći od 300 000 eura založena je prekrasna vila tik do mora sa preko tridesetak apartmana na otoku Koločepu. Da bi se opljačkalo Valeka vila je procjenjena od sudskog vještaka Mucića za smiješnih 100 000 eura. Samo gradilište sa maslinicima vrijedi 300 000 eura, a sama vila prema neovisnoj procjeni preko milijun eura.

IMG-20190118-WA0000

Naravno da se ovdje ne radi o vještačkoj procjeni, već o čistoj pljačci na osnovu “procjene sudskog vještaka” kojem bi po hitnom postupku trebalo na osnovu ovoga slučaja oduzeti dozvolu za rad. Pljačci se pridružio i dubrovački sud koji je odredio deložaciju obitelji Valek iz toga prostora na osnovu zaključka Jadranke Klečak, a ne rješenja (kako se Valekovi ne bi mogli žaliti).

O svemu smo razgovarali sa sudskim vještakom za kvalitetu sudske presude koji je rekao da u slučaju ima znatnih  propusta te je rekao da će pomoći u procesuirannju odgovornih osoba, sam rad i bolje reći nerad sudskog vještaka vještačit u cilju pravednosti postupka.

 

Opet nije jasno kako je sutkinja uopće mogla napisati prijedlog za dražbu  objekta, a  kojeg nije u cijelosti vlasnik sam Ivan Valek nosioc kredita kod BKS banke.

HOP