Index-smrdex uvjerava da se ne treba ustati na himnu, a udžbenik 4. razreda osnovne tvrdi drugačije!

0
11603

“PRIJE 27 godina u Vukovaru su ljudi ginuli zbog ove države, zbog hrvatskoga stijega i himne Republike Hrvatske, stoga s ovog mjesta mogu samo upitati hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga, šutjeti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu sjede na istu tu himnu?” – kaže gradonačelnik Penava.

Screenshot_20190119-223316_Chrome Screenshot_20190118-014536_Veernji list

Ali smrdex-Index  brani mlade Srbe da se zapravo ne trebaju ustati na himnu i tako svjesno produbljuje  krizu;

No odgovor na pitanja vukovarskog gradonačelnika o tome treba li pričati o tome što se netko ne diže na himnu ili zašto poručivati svima da treba ustati kada svira himna, kako to kaže predsjednik Hrvatskog sabora, ostaje tek u domeni društvenih neformalnih pravila.

Naime, u Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, donesenom u prosincu 1990. godine, nijednom riječi se ne spominje ustajanje prilikom izvođenja hrvatske himne. Članak 22. Zakona, doduše, kaže “Himna Republike Hrvatske izvodi se uz odavanje uobičajenih počasti od strane svih prisutnih”, no Zakon ne definira što bi bile neuobičajene niti sankcionira izostanak uobičajenih počasti…-piše Index-smrdex

Što je zanimljivo u ova dva naslova? Brani se društveno neprihvatljivo ponašanje mladih Srba i bez ikakvih stvarnih dokaza napada Penavu da je kriv za sukob djece na ulici. I Smrdex i Smećernji imaju isti stav.

To je po tzv. zakonu ulice opisanom u pjesmi četnika Bore Đorđevića;

Žika Živac je dežurni krivac
on je obeleženi negativac
dripci kad banku obiju
Žika zaglavi robiju

 

FB_IMG_1547968858489FB_IMG_1547968862404

Oni koji ne znaju,  sve ovo piše u udžbeniku iz Prirode i društva za 4 razred osnovne škole! Znači po Indexu naše školstvo laže. U udžbeniku piše da se treba ustati na himnu.

Index je ovdje  u Hrvatskoj očito da širi kaos i produbljuje krizu u hrvatskom društvu. Uvest će novo pravilo u državu, Srbi ne trebaju ustati na himnu, ali Penava je kriv jer je netko na ulici namlatio Srbina.

To je slično onome pravilu, laž je da su u Jasenovcu ustaše ubili 700 000 Srba, ali  na osnovu te laži ubijenih 500 000 Hrvata nije genocid, jer nije propisano zakonom.

Patološka mržnja Srba vidi se i u novinarstvu.

HOP