Komedija: Po Stankoviću i njegovim gostima u Nu2, nema četničije u Vukovaru i svi se vole

0
3457

Aco Stanković je u službi jugopropagande krenuo novim partizanskim putevima: stazama bratstva i jedinstva. Mladi ljudi su kod njega u emisiji potvrdili kako vukovarskim ulicama teče med i mlijeko, još samo nedostaju radne akcije i sve će biti onako kako treba – po mogućnosti s Beogradom kao glavnim gradom države. Dojam da živimo u Srbiji se stječe već kada bacimo pogled na imena oduševljene sljedbe Acine emisije Nedjeljom u 2 na fb; „da prostite“ – sva su srpska.

FB_IMG_1548506480175

Pod nazivnikom „zaboravimo prošlost i prevladajmo ju ignorancijom“, svi ti takozvani zagovarači mira i ljubavi žele u principu omogućiti agresoru pomilovanje bez pokajanja i oprosta, bez priznanja što je agresor počinio Vukovaru i Vukovarcima. Žele jednostavno poništiti sve što se dogodilo u Vukovaru za vrijeme agresije na Hrvatsku, pa čak i Hrvate napraviti ludima i po mogućnosti, krivima za sve.

borovo-selo

Kada gradonačelnik Penava ukaže na stvarni problem, on postaje državni neprijatelj broj 1. Kada Penava ukaže na to da se podjele rade u školama, u različitom učenju povijesti, u „gledanju kroz prste“ kada se uoče novi oblici četništva ili naznaka da se ide u tom smjeru, tad se pojavljuje Aco Stanković s blagodatima demokracije, lažima o blagostanju i divnom suživotu u kojem, s druge strane, nisu procesuirani niti okrivljeni silovatelji i ratni zločinci, koje njihove žrtve još uvijek susreću na ulici i svakodnevno proživljavaju stare užasne traume ponovno.

received_2129317470460173received_239898493622430received_395744974525668

KOMŠIJE SU MNOGO ZADOVOLJNE ACOM, MA KO NAS BRE ZAVADI?

Sva ta strašna istina za JNA sinka Acu ne postoji, postoji samo ružičasta budućnost dva „bratska“ naroda u Vukovaru, kretenske i zločinačke, upravo sotonske ideologije koja uvijek završava istom preglupom rečenicom: ´ko nas bre zavadi´. Da je srpska populacija dobronamjerna Hrvatima u Vukovaru, odavno bi već otkrila sve grobnice pobijenih Hrvata koje se tamo nalaze, a ne bi se Pupovac miješao u rad policajca Kajkića, obilazio osuđene ratne zločince mimo službenog puta i tako radio kaos i stvarao mržnju i podjele – koje Aca naravno, previđa.

Penava je pokrenuo pravu lavinu, koja smeta JNA dečici na HRT-u (i ne samo njima), pa treba poništiti činjenice koje Penava iznosi u javnost porukama tipa: „mi mladi se volimo, ljubimo i družimo“, za što je poslužila mlada djevojka u emisiji, za koju ne znamo ni je li punoljetna.

JNA „deca cveća“, koje predvodi ćelavi cinik Aco kreću u napad i ne biraju sredstva. A šlag na Acinu tortu „bratstva i jedinstva“ dokazi s dubokoumnim komentarom živošitaškog genijalca Gorana Aleksića (čije ime je inače narodski u skladu s ostalima Acine sljedbe), a koji uvodi u diskusiju nove izraze poput „profesionalni Hrvat i profesionalni Srbin“.

Što to znači, neka objasni Aleksić sam: znači li to da profesionalni Hrvat iz Hrvatske ide na rad u Dublin kao i njegova djeca, dok profesionalni Srbin npr. smije proći nekažnjeno za počinjenje zločine, dobiti sigurno radno mjesto na policiji, mirovinu za agresiju i smijati se svojim dojučerašnjim žrtvama dok mu dijete naravno uči po četničkim, a ne po hrvatskim knjigama, i to u Hrvatskoj, Vukovaru?!

I.R.

HOP