Otkrivamo kako nas valjaju poneki intelektualci i svećenici vezani za katoličku crkvu, a zapravo pobornici globalizma!

0
6923

Sudionici jutrošnje emisije SUSRET U DIJALOGU Hrvatskoga krugovala hvalili su povijesni izjavu stožernika JOSIPA BOZANIĆA na molitvenu skupu sa Židovima ispred zagrebačke Prvostolnice!

FB_IMG_1548945107391

Kada je jedan slušatelj upitao zašto Crkva ne ekskomunicira političare koji dolaze na pričest kod stožernika Bozanića, a zakonski uvode ISTANBUSLSKU KONVENCIJU i MARAKEŠKI SPORAZU, NEVEN ŠIMAC, plaćeni činovnik SVJETSKE BANKE i član IUSTITA ET PAX(?), dušno je branio ANDREJA PLENKOVIAĆA i dokumente koji šite prava žena i azilanata!

FB_IMG_1548944965277 FB_IMG_1548944961483 FB_IMG_1548944955065

Bože, molim Te oslobodi nas od ovakvih katoličkih dobročinitelja! Amen.

FB_IMG_1540107637426

Ovako to izgleda u SAD-a

Njujorški nadbiskup Timothyj stožernik Dolan odgovorio je na zahtjeve za izopćenje njujorškoga guvernera Andrew Cuomoa zbog njegove uloge u utvrđivanju “temeljnoga prava” za gotovo neograničeni pobačaj u državi, poručujući putem glasnogovornice da izopćenje nije “odgovarajući odgovor”. ”

Na pitanje urednika CNN-a za religiju Dan Burkea o zahtjevima da se guverner Cuomo izopći iz Crlve zbog novog zakona o pobačaju u New Yorku, Dolanov je glasnogovornik izjavio kako “neće raspravljati o bilo kojemu pojedincu”, ali da “izopćenje ne bi trebalo rabiti kao oružje”.

“Previše često, bojim se, oni koji pozivaju na nečiju ekskomunikaciju čine to iz bijesa ili frustracije”, kazao je Dolanov glasnogovornik u izjavi.

Dva katolička biskupa, međutim, pozivaju na izopćenje Cuomoa zbog zagovaranje i potpisivanje takozvanoga Zakona o reproduktivnomu zdravlju (RHA), ranije ovog tjedna na godišnjicu Roe v. Wadea. Radikalni zakon o pobačaju kodificirao je zakonski pobačaj do rođenja u državnom zakonu u New Yorku, a zakon o zaštiti od pobačaja trebao bi biti poništen od strane Vrhovnog suda.

Biskup Richard Stika iz Knoxville, Tennessee i biskup Joseph Strickland iz Tylera, Teksas, navijestili su je da će, ukoliko Cuomo bude u njihovoj jurisdikciji, će poduzeti mjere. Strickland je pozvao Cuomove pomoćnike da to naprave.

“Netko me je danas upitao hoću li izdati izopćenje katoličkoga guvernera pod mojom jurisdikcijom, budući je guverner učinio isto kao u New Yorku”, rekao je Stika u četvrtak poslijepodne. “Mislim da bih to mogao učiniti za bilo kojega katoličkog zakonodavca pod mojom jurisdikcijom koji je glasovao za zakon kao i za guvernera.”

“Što je previše je previše – kazao je Stika. “Izopćenje se ne treba smatrati kaznom, nego prigoda da se osoba vrati u Crkvu. To je kao lijek za njih. Ali ovaj glas je tako odvratan i pokvaren da opravdava čin. Ali, na sreću, nisam u tom položaju. Jako tužno.”

Biskup Strickland nadovezao se u ranim jutarnjim satima u petak, dajući do znanja bez puno riječi da je radikalni zakon o pobačaju legalizirano “čedomorstvo”.

“Ja sam s biskupom Stikom”, kazao je. “Nisam u mogućnosti poduzeti mjere u vezi s zakonodavstvom u New Yorku, ali preklinjem biskupe koji trebati snažno govoriti. U svakom zdravom društvu to se zove INFANTICIDE !!!!!!!!!!

Katolički komentator Thomas Peters kazao je da Dolanova izjava ukazuje na to da su neki crkveni vođe više zabrinuti za javnu sliku nego za čuvanje duša. “Ne želimo izopćiti ljude koji će nositi izopćenje kao javnu značku časti”, to je priznanje da se vođe crkve vide kao PR menadžeri, a ne kao pastiri duša.

Uskraćivanje izopćenja ,kada bi se trebalo primijeniti , zapravo je nemilosrdno! https://t.co/aZyIyzRRO6- Thomas Peters (@AmericanPapist) 25. siječnja 2019.

Nakon višegodišnje kampanje aktivista koji se zalažu za pobačaj, zakonodavno tijelo države New York – sada pod super demokratskom većinom od srednjoročnih izbora održanih u studenomu prošle godine – usvojilo je u utorak takozvani “Zakon o reproduktivnom zdravlju” (RHA), zadržavajući navodno “temeljno pravo” na pobačaj u državnom zakonu i uklanjanje zaštite za nerođeno dijete do rođenja.

Svećenik Washington DC-a monsinjor Charles Pope također je pozvao Cuoma da se suoči s kaznama. „Dolazi vrijeme kada je nešto tako nečuveno i hrabro grješno da se mora suočiti s jakim crkvenim i kanonskim kaznama i lijekovima”, napisao je Papa u srijedu u Nacionalnomu katoličkom registru. Nakon detaljnog opisa “strašnog zakona”, rekao je Pope, “što je još gore,” katolički “guverner New Yorka, Andrew Cuomo, ne samo da je potpisao zakon na 46. obljetnicu Roe v. Wadea, već je odredio i slavlje.”

Zašto  Židovi kontinuirano prešućuju zločine Srbije nad njima?

“Nema intervjua dr. Ognjena Krausa, predsjednika Židovske općine Zagreb (ŽOZ), koordinatora Židovskih općina Hrvatske, koji spominje pobijene Židove u Srbiji.

O stigmatizacijama i neukusnim vicevima (u slapovima pejorativa) uz Židove i za Židove a za Jugoslavije i Tita, ni riječi. Sve je izgleda bilo divno. Zar se o svemu tome može šutjeti? O Banjici i Sajmištu i… Zar se može ne znati za Titove 63 srušene sinagoge? Zar dva puta ubijene žrtve? Zar Židovima nije upravo prešućivanje ono najstrašnije?? Ili to nije bitno, na današnji dan?!”

FB_IMG_1548944951098

KATOLIČKA CRKVA I POGANSKA EU VODE ZAJEDNIČKU POLITIKU!

-Kardinal Josip Bozanić povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta jasno je osudio rasizam i mržnju ustaškog režima te zločine koje je režim počinio u Jasenovcu i na drugim stratištima. Je li ovo prvi korak Crkve u Hrvata u obračunu s ustaškim nasljeđem koje se često promovira upravo u crkvenim prostorima? Crkva ne treba bježati od znanstvene revizije povijesti i nema razloga bespogovorno prihvaćati jugoslavensku historiografiju, ali se mora odmaknuti od pseudoznanosti. -govori novi solitelj pameti Mate Mijić, Srbija ima Malagurskog, Hrvatska Mateja Mijića. Da li su izašli iz iste kuhinje?

hqdefault

Mate Mijić studirao je medicinu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kroz studij je honorarno radio na raznim projektima vezanima uz medije, web dizajn i društvene mreže. Odlučuje se na promjenu karijere, pa se obrazuje iz područja odnosa s javnošću na Poslovnom učilištu Experta. Stručno se usavršavao i na Londonskoj školi za odnose s javnošću, a formalno obrazovanje nastavlja na studiju komunikacijskog menadžmenta. Od srpnja 2013. godine komunikacijski je savjetnik hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić.

Inače, stožernik Bozanić predstavnik je Katoličke Crkve u bezbožničkoj EU, u kojoj rimski prelati punom snagom lobiraju za EU izbore 2019.!?

Boris Vidović

HOP