Remetinac prepun osumnjičenih za nasilje nad ženama, za lažne prijave nitko ne odgovara!

0
6406

Zanimljivi su podaci zatvaranih osoba u Remetincu, prema tim statistikama gotovo pola pritvorenika u Remetincu su zbog obiteljskog nasilja.

Forsirane priče u medijima o nasilju nad ženama imaju svoj nastavak u zatvoru. Zatvorski čuvari ne pamte da je tako bilo prije. Iz njihovog iskustva ima zanimljiva činjenica o  velikom broju podmetanja kaznenih djela ,da bi se jedna od  strana domogla imovine.

Ilija R. iz Slunja ovako nam je ispričao svoju životnu dramu.

-,Cijeli život radim zidarske poslove. Od Alžira do Hrvatske. Svojoj djeci napravio sam siguran dom. Veseljak sam. Volim se proveseliti nakon naporna posla. Prilikom jedne svađe u obitelji žena je pozvala policiju i izmislila da sam ju htio ubiti puškom koja mi je ratni trofej. Začudio sam se takvom stavu jer 40 godina sam u braku. Prošli smo i svađa i lijepih trenutaka. Napravili kuću i podigli djecu.

Moja žena je tvrdila da sam ju htio ubiti puškom koja je konzervirana i izvađena udarna igla! Čak je otišla toliko daleko da  je rekla kako je ona izvadila udarnu iglu, iako nema pojma niti što je to…sada sam 8 mjeseci u Remetincu.

Kako smo saznali sutkinja R. Valentić u tome predmetu traži ponovo ispitivanje njegove žene jer sumnja u njeno svjedočenje.

Stjepan D. imao je problema sa kćerkom koja je loša učenica, stalno mijenja škole i skita po Zagorju. Kada joj je Stjepan htio oduzeti mobitel dok ne ispravi loše ocjene, kćerka je nazvala policiju i po njegovom svjedočenju optužila ga za zlostavljanje. To što ga je vrijeđala i prijetila mu zatvorom nije spriječilo policiju da on bude odveden u Remetinec.

Optuženi za premlaćivanje žene nakon emisije Provjereno od neki dan prebijen je u Remetincu od drugih pritvorenika, koji su smatrali da je bio okrutan prema ženi.

Zatvor je taj propust pred samo suđenje doveo u nezgodan položaj, a čovjek se pita  kako je moguća ta situacija , ako su većinom ljudi u Remetincu zbog baš tog  djela.

Mnoge informacije oko samog slučaja Provjereno je lažiralo, te prešutilo koji je bio udio socijalne službe u samog događaju, odnosno činjenice da je socijalna služba prešutila kazneno djelo majke koja je bezočno lagala da je otac djeteta T. I. želio otrovati djecu , a sama dokumentacija o toj situaciji postoji i jasno je toksikološkim nalazom ustanovljeno da otac nije htio otrvat djecu niti išta od toga istina.

Da je socijalno prijavilo majku zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela možda bi bio sprijećen divljački ispad osumnjičenog, koji svakako treba osuditi.

19.03.2009., Zagreb - Zatvor u Remetincu. Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list
Zatvor u Remetincu

Sve su to anomalije koje treba rješavati, jer naš sustav socijalne zaštite je poremećen.

Četnici u Vrginmostu prijete djetetu od 8 godina starosti, znaju se imena, otac djeteta prijavio je prijetnje, ali od svega ništa.

IMG_20181222_153204

Ilija R. ima problema sa neprijavljenim oružjem  uz samo djelo, a četnik iz srpskog  logora Vojnić,  Galogaža nema nikakvih problema sa policijom iako smo nedavno kod njega pronašli oružje i to objavili! Znači li to; da četnici mogu sve što Hrvati  ne smiju?

 

HOP