Američki veleposlanik stao uz Kolindu protiv pozdrava ZDS-i

0
3962
mr.sc. Antun Babić bivši generalni konzul u mirovini
mr.sc. Antun Babić bivši generalni konzul u mirovini

PORUKA AMERIČKOM U VELEPOSLANIKU U HRVATSKOJ

Američki veleposlanik u Zagrebu NJ.E. Robert Kohorst na svojem je Twitteru pozdravio odluku predsjednice KGK o ogradi od njezine ranije izrečene pozitivne izjave o starom hrvatskom pozdravu – ZA DOM SPREMNI.

Moja poruka gospodinu Kohorstu je sljedeća: Uz dužno poštovanje, veleposlaniče Kohorst molimo Vas da se ne miješate u unutarnje političke i ideološke probleme u Republici Hrvatskoj. Vaša je zadaća da jačate bilateralne odnose između SAD i Republike Hrvatske, a ne da stvarate dublji razdor unutar hrvatskog naroda. Mi ćemo taj problem riješiti na demokratski način, i neće nam trebati toliko dugo vremena koliko je Vama Amerikancima trebala da crnce oslobodite gnjusnog ropstva.

FB_IMG_1550668850863

Vašom izjavom o davanju potpore predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović samo se potvrdili da ona radi za strane, a ne hrvatske interese. Time ste, što nas raduje, predsjednici još više umanjili šanse za dobivanje mandata.

Vama želimo i dalje ugodan boravak u našoj lijepoj Hrvatskoj. I mi Hrvati, kao i Vi Amerikanci, želimo imati punu slobodu govora. Ako je nešto dobro za Vas, onda to nemojte zabrinjivati nama.

Ja se osobno nisam nikada, pa ni u Australiji, gdje vlada potpuna sloboda govora, služio pozdravom Za dom spremni, ali nisam nikada i neću se protiviti ako jedan dio hrvatskih domoljuba koristi taj pozdrav s kojim su goloruki išli u obranu protiv velikosrpske agresije 1991. godine.

HOP