U Rijeci se vodi sudski postupak za ratne zločine u Vojniću,a po Vrginmostu se slobodno šeta zlotvor iz tog logora!

0
14214

FB_IMG_1547032929613

Piše: gl. urednik Igor Drenjančević

U Rijeci se sudi Mirku Dokiću i Draganu Božiću za zločine u srpskom logoru Vojnić. Javnosti se taj čin čini u skladu sa učinjenim. Oko same kaznene prijave za zločine su najviše angažirani iz udruge logoraša. Naša zemlja nije previše zainteresirane za ovo suđenje, što ćemo dokazati na jednom primjeru.

Ovih dana po gradiću Vrginmostu mirno se šeta jedan od zlotvora iz te priče, Mile Galogaža Bure. Došao je ovih dana u Vrginmost malo na odmor iz Vojvodine. U domovinskom ratu ovaj je čovjek bio glavni zlotvor logora Vojnić . Surov prema zarobljenim Hrvatima, kao i prema Srbima koji su odbijali ratovati. Poznat je slučaj kada je ovaj gad natjerao jednog Srbina M. Sučevića  da pije mokraću, stavljao mu je pištolj u usta i premlaćivao ga, jer nije želio biti  vojni obveznik na minobacačima.

Galogažu se povezuje sa ubojstvom dvojice mladih muslimana kod mjesta Radonje. Leševi dvojice zarobljenika iz logora Vojnić su ubrzo nakon ubojstva razmijenjeni, a poznato je da su prije streljanja ruke zavezane žicom. Galogaža je prema izjavama svjedoka oteo 15-godišnju muslimanku i silovao u svom “stojadinu” kod mjesta Slavsko polje. Naše službe imaju sve saznanja o tome.

IMG_20181222_153343IMG_20181222_153359IMG_20181222_153204IMG_20181222_153722

Nedavno je na njegovom imanju pronađeno oružje. Prema izjavi očevidaca osim pištolja čiju snimku smo objavili u podrumu je pronađen ručni bacač, konzerviran i u orginalnim kutijama zapakiran.

Uz sve te detalje logorski čuvar Galogaža mirno živi u svome selu, vozi po cesti neispravan automobil novosadskih pločica i nitko ga ne pita niti za ilegalno oružje, niti za ratne zločine, a bogme niti za neispravno vozilo na cesti, kojem ne rade svjetla , a niti svjetla od kočnica. To u prijevodu znači da je zlotvor zaštićen od naših službi i policije. Zašto nije i on naveden u optužnici za ratne zločine u logoru Vojnić? 

Ako smo mi mogli naći svjedoke protiv njegovih zločina zašto to ne može pravosuđe? Zašto policija i tajne službe ne štite svjedoke zločina?

Zašto u samom procesu nisu navedeni osnivači logora smrti Vojnić?  U knjizi visokog dužnosnika  SAO Krajine Mile Dakića jasno piše da vlast u Kninu nije znala za osnivanje logora Vojnić.

step0002

 

Na svoju ruku logor su osnovali Đuro Škaljac i Tošo Pajić. Zanimljivo niti Đure Škaljca nema u optužnici, glavnog srpskog zločinca sa Banovine. Naše tajne službe imaju svjedočenje Srba o ratnim zločinima i pljački hrvatske imovine od strane Đ. Škaljca.  Ali nitko na to ne reagira. Škaljac je prvo osuđen na našem sudu na 11 godina zatvora, da bi potom bio amnestiran. Poznat je po otimanju muslimanki u BiH koje su služile za iživljavanje srpske četničke žgadije. Od silne pljačke hrvatske imovine, ratnog profiterstva i šverca oružja i nafte sa muslimanskom stranom u ratu , Škaljac se obogatio. 

Danas ima apartmane po Grčkoj i Beogradu, a njegov sin redovito prijeti našem portalu kao fašističkom portalu, to je naravno obrazac hrvatskih i srpskih lopova i zločinaca.
“Pozdrav uredniče konjusino ustaška! Prija to kad kažem ustaša ha.. neka neka, čega se pametan stidi, budala se ponosi.. često odem na Vaš sajt razonode radi i kad vidim kakve laži pišete dobro se nasmejem! Šerujem prikateljima da se malo i oni smeju.. Uredniče, Vi ste očit primer budale koja se dočepala prostora za medijsko prikazivanje… Samo tako nastavite, (da lažete i lupetate) jer samo na taj način urušavate sami sebe!
Kako ste jadni, zar je moguće da smo vam toliki trn u oko.. jesmo? E bas mi je drago 🙂
Mrš stoko fašistička!- jedan od genijalnih statusa zločičevog sina.

Svako se češe gdje ga najviše svrbi. Inače nitko od moje familije nije bio na strani fašista niti komunista. Dok je Škaljac prvo bio partijski poslušnik, a nakon toga četnički zločinac…Danas je blizak kriminalcima A. Vučiću i Miodragu Linti koje naša zemlja prima sa svim počastima…

Te prijetnje nikoga u principu ne zanimaju, a iz ova dva primjera postoji i više nego opravdana sumnja da naše tajne službe štite iz nekih nepoznatih razloga ove zlotvore. Zbog toga su ugroženi životi osoba koje to iznose u javnost i samih svjedoka, od kojih su neki doživjeli premlaćivanje, prijetnje, prijetnje silovanjem, uništavanje imovine bez posljedica za srpske ekstremiste.

Inače taj isti Škaljac usred UN-a napadao je Hrvatsku za zločine u Jasenovcu bez ikakve reakcije našeg MVP-a i vlade. Umjesto da je osuđen za ratne zločine i u zatvoru strpan poslije presude, zločinac se šeta po svijetu i blati našu zemlju. Toliko ide daleko srpska pokvarenost. Naravno u tome im debelo pomaže korupcija u našoj državnoj upravi.

Tzv. domoljubi i jugoslavenčine zajedno gledaju ovaj skandal i umjesto progona zločinaca, progone naš portal koji se jedini usudi pisati ove činjenice. Sve se to događa zadnjih dana u koordinaciji sa srpskom stranom kako bi se prikrila stvarna slika izdaje hrvatskih interesa. Tvrdi se kako se izmišljaju činjenice, a svatko imalo logičan se naravno pita kako bi se baš mogla izmisliti imena i događaji u detalje opisani? Zašto naša policija i tajne službe puštaju ratnog zločinca na miru koji u svojoj kući drži oružje prikladno za terorizam?

Prema iskazu svjedoka, policija u Vojniću i tajne službe znale su da se poslije rata u našoj zemlji, točnije u bolnici u Karlovcu liječio ratni zločinac iz logora Vojnić Nikola Vuletić, ali nitko ga nije ometao u liječenju…Vuletić je bio poznat po prisiljavanju Hrvata da daju lažne iskaze u svezi navodnih zločina nad Srbima. U optužnici za logor Vojnić on se ne navodi jer je umro, ali nije jasno zašto se ne procesuira Nikola Gvozdenović koji je radio zajedno sa njim i Galogažom u logoru Vojnić i napravio ratne zločine nad logorašima. Gvozdenović sada živi u Americi. 

Zanimljiva je i činjenica da je ratni zločinac Mile Galogaža zvani Bure, uz pobrojanu svitu dobio pištolj sa posvetom CZ 99 od ratnog zločinca Mile Martića za zasluge, u prijevodu rečeno za ratne zločine počinjene u ime SAO Krajine.

HOP