Dok narod raspravlja o ZDS, opljačkan je Agrokor, Uljanik, INA…

0
9229

Da Istra nema mora, turizma i da je nedaj Bože bilo rata, bili bi gori od Bosne. Sve dok ruka pravde ne prođe tunel Učku neće biti sreće. Hvala političkom Zagrebu (pravnoj državi) koji sve to godinama tolerira. Točno, u Istri oni koji imaju 2-3 apartmana, koji imaju nešto urbanizirane zemlje žive bolje no u ostatku Hrvatske, ali ako niste među ovima i ako ne šurujete sa lokalnom vlašću vi živite gore od nekog u Vinkovcima ili Osijeku.

Ovo oko Uljanika usporedite sa atomskom bombom. Ona je eksplodirala u krugu Uljanika, a jedino što ne znamo to je djelovanje radijacije. Da li je to najmanje 5 mlrd. kuna ili čak 10 mlrd. kuna. Po mojim saznanjima u 2018., 2019. i 2020. za Uljanik će porezni obveznici morati izdvojiti oko 900 mil. €, tj. između 6 i 7 mlrd. kuna. To je više od ratne štete koju je pretrpio Vukovar. Lokalna politika za razliku od nacionalne u sve je bila involvirana. Nije se moglo dogoditi da dođe do promjene na čelu Uljanika, a da pulski gradonačelnik i župan za to nisu znali.

No, dok sam zajedno s bivšim pulskim gradonačelnikom Župićem radio kako bi se pomoglo Uljaniku Jakovčić je kod Barbijera naručivao studije preseljenja Uljanika, a Miletić bi mijenjao prostorne planove, tobože na zahtjev uljanikovaca.

Ako sam ja znao gotovo sve što se događalo u Uljaniku i ako sam govorio još 2008. da se brodovi u Uljaniku grade sa 15 mil. $ gubitaka po brodu, te da revizija sve to treba preispitati, onda je gradonačenik Pule Miletić znao to isto i daleko više. Tim više, jer mu je ured 25 koraka od Uljanika. Vlada je od siječnja 2018. do veljače 2019. Uljaniku doznačila (plaće, jamstva, kamate…) 3.3 mlrd.kn. Do kraja godine će još barem 1.7 mlrd. kuna. Ponavljam, u 2018., 2019. i 2020. taj iznos dostići će 900 mil. €. Sada se pojavila analiza Brodosplita gdje bi stečaj državu koštao 7.6 mlrd. kuna, a restrukturiranje 10.4 mlrd. kuna. Govore da će se za jamstva i kamate izdvojiti od 3.7 do 5 mlrd.kn. Naglašavam da će u 3 godine država izdvojiti 900 mil. €. Strašno. To je zločin spram Istre i Hrvatske. Određeni ljudi su znali kamo ovo vodi, a šutjeli su. Da smo 2018. išli sa predstečajnom nagodbom, a što sam predlagao i ujedno se posvađao sa  nedoraslim šefom sindikata, moglo se spasiti sva proizvodna radna mjesta kao i sve projektante, ali bi 90% nadgradnje, uprave i administracije moralo doma. Na taj način državi bi uštedjeli 2-3 mlrd. kuna, tj. onoliko novaca koliko koštaju 2 Ipsilona od Pazina do Učke. I znate što je najveća tragedija? Za ovo nitko ne odgovara-tvrdi D. Kajin.

Jakovčić (dakle IDS) kaže da nikada neće glasati za Milanovića. Kome se on to dodvorava? Očito zaboravlja da je u EU parlament ušao sa SDP-ove liste.
Bivši premijer umjesto da je “pozatvarao” sve one koji su bez kune došli do 3-4-5…mil.€, pretvarajući javno u privatno, danas trpi uvrede… kaže Kajin.

dalić

Agrokor je pokraden,  Uljanik je propao, INA pred potpunom propašću, a narod raspravlja preko medija na desnici o pozdravu ZDS koji se rijetko koristi u komunikaciju na cesti, kao pozdrav. Posrbljeni “ćao ” češće se čuje nego “Bok”, “Bog”, još manje “faljen Isus ” u smislu pozdrava. Cajke su draže od naših muzičara… tako da stari hrvatski pozdrav ZA DOM je zapravo samo tema za odvraćanje sa pljačke stoljeća…koju potenciraju lažnjaci i zamagljuju strašnu pljačku bacanjem kosti među građane.

HOP