Štitili li Plenković prodajom INA-e pljačkaše INA-e?

0
4012

Bivši direktor INA-e Nikola Kovačević tvrdi da je osnovni problem INA-e o kojem naši političari i novinari ne pišu skrbnički račun tvrtke na kojem su upisani stvarni vlasnici tvrtke.

117

-Osnovno je pitanje na koji nikada nismo dobili odgovor, na pisani upit [email protected], 13. i 14. svibnja 2016. godine:

ZAŠTO U SLUŽBENOM IZVJEŠĆU INA-e, za 2013. GODINU NEMA OIB-a ZA NAJVEĆEG POJEDINAČNOG VLASNIKA SKRBNIČKOG RAČUNA U ZAGREBAČKOJ BANCI, INA DIONICE, 4.908.210 ili 49,082%.

DRUGI NAJVEĆI DIONIČAR – DUUDI I RH IMAJU OIB.

Želja mi je pomoći Vladi RH i premijeru, gospodinu Plenkovići, da izvrše Božićno obećanje 2017. godine, da će vratiti INA-u u vlasništvo RH.

Postoje moji pisani materijali, što Vlada RH i DORH moraju hitno poduzeti, kako bi to poduzeo lider Mađarske, gospodin Orban, ili svaki vlasnik strateške naftne kompanije u nezavisnoj i samostalnoj državi- rekao nam je ekskluzivno Kovačević.

Orban kao poznati prijatelj Putina kupnjom INA-e prikriva vlasnike INA-e na skrbničkom računu? Prikriva li on nekadašnji kadar blizak KGB-u? Prikriva li MOL navodnom kupnjom zapravo osobe koje su opljačkale INA-u?

Kako je moguće da INA ima račun bez OiB-a? Nije li ovo sve zapravo bila finta u Saboru kojom Plenković zaštičuje stvarne vlasnike INA-e i želi prebacivanje tvrtke u vlasništvo Mađara prikriti stvarne vlasnike INA-e na skrbničkom računu?

HOP

VEZANI ČLANAK

Nikola Kovačević: MOL uopće nije vlasnik INA-e – tko je zapravo kupac INA-e?