Poništene dionice Croatia banke dioničari i dalje otplaćuju, a tko ne može ovršuje ga Croatia banka!

0
5943
Vjerujem da znate problem ovršenih temeljem Uredbe da se poništavaju dionice Croatia banke, ali svi mi koji smo ih imali , a onda ih nismo više imali potezom pera i preko noći, bili smo ih dužni i dalje otplaćivati ukoliko su kupljene na kredit….dakako sa kamatom.
Znači, otplaćujemo odnosno plaćamo nešto što nismo niti dobili /točnije što nam je oduzeto/ , niti ćemo dobiti, a i da dobijemo – to što bi dobili vrijedi točno 0 /nula/ kuna.
Nisam jedina koja je na temelju takve odluka potražila zaštitu pri sudu i dakako – izgubili smo sporove, te je temeljem toga Croatia banka ovršila naša primanja – konkretno meni moju inv.mirovinu od 2100,oo kn sa 1/3 ovrhe..ili sada 1/4. /Dionice sam kupila u vrijednosti od 20 000 eura/
Prošle godine bili su u mojem namještenom podstanarskom stanu ovršitelji od strane FINE – te donjeli odluku da se nema što dodatno ovršiti jer i nema…..nemam ni nepokretne, a ni pokretne imovine neke veće vrijednosti….U to doba pri toj “posjeti” moj “dug” prema Croatia banci je bio cca 5000 eura. Sumnjam da se od tada pa do danas nešto posebno smanjio obzirom na kamatu, a i manju ovrhu za tih dvjestotinjak kuna mjesečno.
Imam 64 godine, invalid od 90% tjelesnog oštećenja koje je stvar bolesti, a ne nesreće na radu pa time ne dobivam naknadu za tjelesno oštećenje. Dobivam od Centra za socijalnu skrb mjesečni maksimum od 600.oo kn za njegu i skrb….koji pravo će prestati kad i ako dočekam smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe.
Čak i da nemam ovrhu na mirovinu – dom neću moći od toga plaćati pa će razliku morati plaćati moja kćer s svojom obitelji.
U biti ono što želim reći je da je načelno taj dug nenaplativ, odnosno puno važnije da je neupitno – upitan od samog početka.
Stalno čitam o novim Ovršnim doradama, prijedlozima, izmjenama i nigdje još nisam naišla na problem koji je stvorila Vlada i Croatia banka za oko 5500 bivših dioničara Croatia banke.
I eto tako smo došli do pitanja – radi čega i zbog čega se ne aktualizira taj problem iako Udruga dioničara CRO banke stalno obavlja neke razgovore sa Vladom itd …ali to ide tako sporo jer se mora utužiti država po sudskim instancama pa tek kada Vrhovni sud donese neku smislenu odluku onda se može otići na EU sudstvo.
Obratila sam se Croatia banci prije par godina da mi otpišu dug kao nenaplativ što su glatko odbili.
N. L. pismo čitatelja
HOP