Medijskom objavom i objavom policije imena zločinca omogućen bijeg zločinca (koljač iz Škabrnje) iz Australije!

0
13068

Zadarski policajci identificirali su jednog od najodgovornijih neposrednog počinitelja ratnog zločina u Škabrnji. Prema pisanju medija, radi se o Zoranu Tadiću, dobrovoljcu iz Loznice, koji je zapovijedao specijalnim vodom benkovačkih specijalaca.

“To je zapovjednik 2. specijalnog voda Teritorijalne obrane Benkovac, tzv. dobrovoljačkog voda, sastavljenog od osoba s prostora Srbije, koji je izravno odgovoran za zvjerska mučenja i ubojstva 30 civila i 13 škabrnjskih branitelja“, kazao je načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Ono što se očekivalo to se i dogodilo. Zahvaljujući gluposti  hrvatske policije i medijskoj potpori prije samog podizanja postupka Zoran Tadić je pobjegao australskim vlastima!

Kako se radilo o predistražnim radnjama kada se već obznanilo ime zločinca, praktički se dalo vremena zločincu da pobjegne.

Nakon priglupe ili namjerne objave naših medija da je Tadić zločinac iz Škabrnje, sin od zločinca izvještava oca da je lociran u Australiji. Novinari su bili već ispred kuće! Na kraju zločinac bježi iz bolnice policiji i prvim zrakoplovom bježi za Srbiju.

Znači hrvatska policija i pravosuđe preko medija su pomogli da Tadić pobjegne u Srbiju umjesto da su tajno proveli istragu i tajno zatražili izručenje.

Još 28.10. 2014 godine naš glavni urednik Igor Drenjančević  označio je ovaj vod ubojica iz jedinice Ratka Mladića odgovornim za  Škabrnju u listu 7 dnevnom.

Zanimljivo da ovaj list nije želio prikazati na internetu ime autora teksta ! I time je htio umanjiti zasluge autora i prikriti ga kod nastavka istrage. Tada je Drenjančević prozvao uz Tadića Vasilija Vidovića Vasketa, čovjeka koji je bio tjelesni čuvar Šešelja i Vučića do 2008. godine.

Do danas naša država nije zatražila izručenje Vidovića. On je ključna figura u svemu. Drenjančević je na ovom portalu prikazao i dnevnik sa slikama ubijenih osoba, te osobe koje su sudjelovale u zločinu još 2016. godine. Da bi sada naša vlast fingirala veliku priču u medijima i praktički pomogla u bijegu Tadiću!

Hrvatska ništa nije učinila u svezi izručenja Vidovića, zločinca iz Škabrnje, tjelesnog čuvara Vučića i Šešelja!

U principu pomogla  je da istraga  ne dođe do Šešelja i Vučića, jer uz njih je godinama bio Vasilije Vidović Vaske glavni  koljač iz Škabrnje.

Vlast je istragu oko Škabrnje objavila nakon pritiska javnosti nakon velikog skupa u Vukovaru, da bi sebe prikazala  kako nešto radi po pitanju ratnih zločina…

HOP