‘Najodgovorniji su saborski zastupnici, da žele mogu promijeniti stanje u zemlji, a za štetu koju čine muzu od 120 000 -150 000 kn mjesečno’

0
3300

U razgovoru sa inžinjerom Ivanom Valekom, nagrađivanim arhitektom  u dalekom Japanu, nekadašnjim vlasnikom zrakoplovne kompanije u Africi,  razgovarali smo o aktualnoj odgovornosti vlade i Sabora.

U medijima stalno se proziva ili SDP ili HDZ, vlada, predsjednik vlade, a ne spominju se enormno plaćeni saborski zastupnici koji stanje mogu sasvim drugačije voditi. Slučaj INA-e jasno govori da zastupnici nisu morali podržati zakone vlade. Ipak su podržali. Mi se svi pitamo zašto… Matematika je pojednostavila stvari; ako zastupnik dobiva 15000 kuna plaće pa i više, a stranka po zastupniku dobiva oko 35 000 kuna na mjesec, već smo došli na najmanje 50 000 kuna za jednog zastupnika uzeto od poreznog obveznika. A gdje su dnevnice, plaćanja mjesta u odborima, vozila, smještaj, radnike u Saboru, grijanje, rasvjetu u Saboru, bagatelnu hranu, po mojim računicma sa svim tim parametrima jedan zastupnik nas najmanje košta 120 000 kuna pa do 150 000 kuna mjesečno. Taj novac plaćaju građani za njega, a on je vjeran stranci, umjesto građanima. I to je suludo.

Kada bi zastupnici bili narodni zastupnici išli bi među narod kada ne uspijevaju u Saboru. Oni to ne čine i slijede svoje političke oligarhije. Apsurd počinje pred izbore kada porezni obveznici  svim strankama u Saboru daju oko  50 milijuna kuna ugrubo, drugim riječima strankama se isplaćuje gotovo duplo po zastupniku (inače se daje 35000 kuna) .  A mi se pitamo zašto? Zastupnika u Saboru većinom nema, ne rade previše, izglasavaju krive odluke i odlično su plaćeni. Često su nestručni za ulogu koju obavljaju, pa nije čudno kuda odlaze naši milijuni…-objašnjava nam Valek.

Ako tome dodamo da CIA barata sa nekih 450 000 lažnih birača, a vi ste sigurni da ih je 370 000 lažnjaka, kako stati na kraj toj političkoj prostituciji?

Mnogi govore kako više neće glasati za njih i tako će se problem riješiti, da je tako političari ne bi bili tako bahati. Ali očito znaju da ih ne može izborni poraz smijeniti, pa na svakojake skandale uopće ne reagiraju ili za novinare tvrde da lažu…Drže sve poluge vlasti u svojim rukama, a izbornim namještaljkama dijele si pozicije, pa zato i viđamo stalno iste političke metuzaleme u Saboru. 

Kada bi se pročistili birački spiskovi, utakmica bi bila koliko toliko lakša, iako oni kontroliraju medije i u medije guraju samo informacije koje njima odgovaraju. Bez pročišćavanja spiskova nema promjena, a za stanje u zemlji najodgovorniji su saborski zastupnici i to imenom i prezimenom. Zna se tko je za koji loš zakon glasao i za to je odgovoran. A ne da netko glasa za GMO hranu, a poslije glumi suverenistu. Ako mu i dalje vjerujete ne očekujte promjene.

Puno toga je i na narodu koji oprašta takve strašne stvari. Glasanje saborskih zastupnika za propast INA-e i da mu dajete ponovo mandat , više govori o vama nego o njemu…ali za sada na to ne možete utjecati, jer kod nas puno mrtvih glasa…-objasnio je Valek.

I.D.

HOP