Ukoliko netko poželi nešto što je vaše, može vas tužiti za smetanje posjeda tvrdeći da su „imali ključeve vašeg stana“ !

0
6656

Stanje i razmišljanje Hrvata prelijeva se iz malodušnosti u ravnodušnost. Hrvatima je gotovo pa svejedno tko je na vlasti i tko će krasti.

IMG-b17e832e5d5ffc6c64483b5166b3fe23-V
HDZ je godinama pomagao da se stvori krug uspješnih bogataša, SDP nije u svojem periodu vlasti učinio ništa da pokaže da su drugačiji, a i njihovi članovi su podjednako umočeni u niz afera. Jedno je sigurno, sve ide preko leđa hrvatskih građana.

IMG-476f301bca996dbc72b3fb28fb3bcd49-V

Afera sa štedionicama i kreditnim uredima javnosti je poznata još od 2007 godine. Svi se slažu da se radi o nezakonitim postupcima, svi se slažu, pa i Vlada i ministri da je takvo što nedopušteno u pravnoj državi, a pravde za građane nigdje. Računi su im ovršeni temeljem nezakonitih ugovora o kreditima, sa na hrvatskom području – nepostojećim štedionicama i kreditorima, sve je mimo zakona, ali ovrhe, ovršni postupci i deložacije su po zakonu.

IMG-02e383a9ca7423b4e8cd472ef6d171b0-V

Novac iz džepova hrvatskih građana opet se prelijeva u džepove milijunaša ili mafijaša. I to sve ozakonjeno iako je nezakonito i kriminalno.

U kaznenim postupcima za velike malverzacije i krađe dokaza nikad dovoljno da bi se podigla optužnica i osudili počinitelji i pljačkaši Lijepe naše, za one koji nisu pljačkali dokazi niti ne trebaju, podmeće im se i sudi na temelju – fikcije. I fikcija je ponekad dovoljna za utaživanje želje kod brojnih podmetanja onima koji se bore protiv kriminala i korupcije. Cijena takve borbe najčešće je preskupa.

IMG-655cbd20880a528372e088ef15fed9f4-V

Zviždači su svakim danom sve tiši i tiši, a posljedice koje trpe zbog svoje borbe za pravdu teške.

Pravo vlasništva i upravljanje vlastitom imovinom zajamčeno je Ustavom RH. No Ustav ne čuva vašu imovinu od grebatora i gramzivaca. Ukoliko netko poželi nešto što je vaše, može vas tužiti za smetanje posjeda tvrdeći da su „imali ključeve vašeg stana“ (slučaj Raspudić), pa se morate iseliti iz nekretnine koju ste legalno kupili, ili krivotvore sudsko rješenje kojim upišu založno pravo na vašoj imovini za dug koji nije vaš, pa u ozakonjenom sudsko/ovršnom postupku vašu nekretninu prodaju temeljem vama nepoznatog i prapovijesnog, odavno već zastarjelog potraživanja, bez da vi uopće imate bilo kakvo pravo glasa. Zatim slučajevi u kojima u sudskoj parnici traže poništenje ugovora iako ste legalno kupili nekretninu i isplatili ju i to dokazujete svom mogućom dokumentacijom, vaša atraktivna nekretnina zanimljiva je državnim i moćnim tvrtkama pa krivotvorenim, nadopisanim, izmijenjenim ili izbrisanim česticama kreiraju stanje u zemljišnim knjigama kako im odgovara i kradu vašu zemlju bez da se možete i snaći kako i zašto. Otimaju vam naslijeđenu imovinu i to kako im padne na pamet, usele u vaše kuće, stanove, na vaše poslovne prostore i imanja i gospodare kao da su njihova a vi godinama dokazujete nešto što se niti u jednoj državi ne mora dokazivati – da ste temeljem pravomoćnih sudskih rješenje VI VLASNIK i to svih proteklih 30 godina parničenja.

Prodate svoju nekretninu s najboljim namjerama a zauzvrat umjesto pravedne isplate i novca koji ste očekivali dobijete noćnu moru i gubitak svojeg vremena dokazujući da su vas izmanipulirali i da su „preko vaših leđa i vaše imovine“ lopovi stvorili sebi ugled i moć. Država im pri tom svestrano pomaže jer PRAVNA DRŽAVA ne funkcionira.

  • IMG-7404b3493d5a3ae0cb283b0d112b50e1-V

Prijevara malih ljudi od strane velikih kriminalaca u Hrvatskoj nije kazneno djelo!

Nada Landeka