‘Kuljiš danas pametuje o filmu Posljenji Srbin u Hrvatskoj, nekada ga je branio, tada sam tvrdila da je srpska nekultura preuzela našu kulturu’

0
2205

Ingrid Runtić- mag.art

Piše: Mag. Ingrid Runtić

 

U travnju 2016. godine sam bila pozvana u emisiju HRT-a zajedno s Denisom Kuljišem u svezi kriminala u HAVC-u. Netom prije same emisije sam na svoje zaprepaštenje saznala da će zajedno sa mnom gostovati i D. Kuljiš koji mi je jedva dao doći do riječi i svađao se sa mnom oko ‘ideologije’ kada nisam pristala govoriti o sitnim brojkama (jer nisam računovođa nego umjetnica) i jer sam skrenula pažnju na film ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’ Predraga Ličine i ogromne iznose (6 milijuna kuna) koji je taj ne samo preko HAVC-a, nego i na druge načine izvukao za sebe. Danas Kuljiš na maxportalu otkriva toplu vodu a već tada u emisiji je bilo jasno kako zloupotrebljava tv medijski prostor kako bi vodio svoj privatni rat s Hribarom.

UREDNICA KULTURE INGRID RUNTIĆ I DENIS KULJIŠ NA HRT-i RASPRAVLJALI O SKANDALU U HAVC-u

Naravno, nakon mog nastupa me nitko više na HRT nije zvao.

ingrid-runtić-intervju-7dnevno-223x300ingrid-2-intervju
Kako sada jasno vidimo, Ličina je deklarirani Srbin, koji se zauzima za yu-region, pljuje po Hrvatima i nesmetano se u te svrhe služi novcem hrvatskih poreznih obveznika. Njegov film se 2 godine medijski napumpavao, a sada kada je izasao u kina treba poslužiti jugopropagandi. Nikakve razlike tu nema od onoga Kusturičinog propagandnog filma napravljenog prije 20-tak godina. Ista suluda za*ebancija na račun hrvatskog naroda, manipulacija i ismijavanje. Sasvim isto radi i Danilo Šerbedžija, šef Društva hrv. filmskih redatelja kojega se kazneno goni za nestanak 30 milijuna kuna. Znači, imamo Danila Šerbedžiju koji šefuje hrv. redateljima, HAVC koji pogoduje i daruje milijune nekom Ličini koji je više u Bg nego u Zg, oca Šerbedžiju koji vodi svoje kolo na Brijunima, Veljaču koja nam postrojava Vladu i tvrdi da su Hrvati nasilnici, a nalazimo se u vrhu popisa zemalja u kojima ima najmanje nasilja nad ženama, stalno se potpiruju priče o ustašama kojih nigdje nema, ruše se nadgrobni spomenici Hrvata po cijelog ‘regiji’, dok isključivo hrvatska država financira SPC a znamo da tu crkvu danas predvode bivši niški specijalci, pa i to da je čak Hasanbegović kao ministar poklonio SPC-u 10-tak milijina kuna, a nikad se nije usudio ni zucnuti protiv HAVC-a, itd.
Po mom mišljenju, hrvatsku kulturu vode isključivo velikosrbi, politiku također. Sav jadni smrad antihrvatske politike se može lijepo pratiti u kulturi, jer se i Obuljenka klanja Porfiriju Periću, poglavaru SPC-a i zasipa ga novcima. Zaključak se nameće sam po sebi kada pobrojite činjenice.

 

HOP