Zakon o porijeklu imovine je ukinut i to olakšava položaj Uljanikovim mešetarima!

0
5138

Čemu i kome služe današnji igrokazi?

Jeste li svijesni da nema budućnosti ni zdrave nacije bez dekriminalizacije države, a koja prije svega uključuje zakon o porijeklu imovine te povrat opljačkanog u pretvorbi i privatizaciji. Je li itko shvaća da je dekriminalizacija države i hrvatskog društva nemoguća bez lustracije. Političke, funkcijske i prije svega ekonomske (gospodarske).

– 27. travanj 1990.g. niti malo slučajno izglasan je ZAKON o prestanku važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine (hdz), čime se širom otvorio put kriminalizaciji i političkoj feudalizaciji Hrvatske.

– 14. prosinca 2012. g. donijet „zakon o amnestiji” (sdp) za sve osobe koje su do 1. siječnja 2005.g. stekle imovinu na nepoznati način.
Kao što svi znamo taj zakon se u stvarnosti ne zove zakon o amnestiji već Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak, a u Članku 14. kaže: U postupku ispitivanja izvora imovine ispitivat će se izvor cjelokupne imovine fizičke osobe stečene od 1. siječnja 2005. .. prevedeno na obični jezik sva imovina koju su bankari, tajkuni i kriminalci stekli na bilo koji način do 1. siječnja 2005. g. ostaje u njihovom trajnom vlasništvu i država neće ispitivati način stjecanja te imovine.

 

HOP