Neovisnima za Hrvatsku ( odvjetnik ih predvodi) i HSP-u odbijena lista zbog početničke greške

0
12195
Najava-zaprimanja-kandidature

Iako su jučer Neovisni za Hrvatsku imali konferenciju za novinstvo, te su jučer predali i listu u izborno povjerenstvo, lista za izbore od Neovisnih i HSP-a nije zaprimljena. Zato su danas ponovo klipsali do povjerenstva .

 

Liste se odbijaju kada nema na listi IBAN,  što se po svjedočenju novinara HTV-a i dogodilo. U slučaju da nije točna adresa na listi, ili pak OiB, taj se problem odmah rješava u izbornom povjerenstvu i ne vraća se lista.

Kada se radi o IBAN-u lista se odbija, jer uz IBAN stranke i koalicija dobivaju zaporku kojom se kontrolira račun donacija.

U slučaju da uz predaju liste ne priložite IBAN po zakonu se protiv vas mora pokrenuti prekršajni postupak. Tako ispada da  uz ugledne odvjetničke urede Neovisni za Hrvatsku rade početničke greške. Neki od tih ureda natječu se za poslove sa gradom, ali se čini da je grad dobro odlučio što ih nije ovlastio za zastupanje.

Tako i velika spasiteljica Hrvata, D. Orešković ima ugovor sa gradom i od njega dobro živi.

IMG-20190405-WA0001 Screenshot_20190405-184947_Drive

Poslije strašnog gafa u EU parlamentu i druženja sa srpskim lobistima, ovo je novi promašaj Neovisnih koji bi predstavljali Hrvatsku u EU, a ne znaju riješiti osnovne stvari, koje zna napisati svaki zagrebački postolar.

Da su bili u koaliciji sa Ružom Tomašić i odvjetnikom P. Kovačevićem ova se glupost vjerojatno ne bi dogodila.

Hasanbegović je jučer vrlo ljutito istrčao van tijekom predaje liste, ne vjerujući da se to može dogoditi uz neprikosnovenog Jonjića…

 

HOP