Na World Tourism rankings nema nas nigdje, Macau 1768 puta manji ima 35 milijuna turista o kojima mi možemo sanjati!

0
3228

Umoran sam od glupih hvalospjeva i plaćenih reklama , što nam je naša vlada dala i učinila za nas.

Skok predsezone

“Tko kaže da turistički promet pada? Dubrovnik je rekorder već na samom početku sezone”

Ovo je moj komentar na njihov tekst ( vidi link) o velikom uspjehu turizma u Hrvatskoj:
Kada , ako ikada dođete pameti, onda ćete shvatiti da se turizam i uspjesi u turizmu ne prikazuju samo brojem ljudi.

Dubrovnik je zakrčen brojnim turistima s kruzera i onima koji dolaze autobusima iz drugih gradova i okolnih država, ali ti turisti  ne postroše ništa, kupe sladoled, možda popiju kavu i vodu i to je to.

A ako ćemo pošteno reći osim kineskih suvenirnica i fast food-a nemaju bas nešto ni kupiti. Dubrovnik je postao žrtva masovnoga i najjeftinijeg turizma tako da nas pravi gosti zaobilaze u velikom luku.

Ministarstvo turizma i turističke zajednice nemaju ideju što i kako napraviti, planiranje im je na dnevnoj bazi, jedino kada su neki sajmovi turizma onda tamo idu u velikom broju na slikavanje i prežderavanje ( na nas račun).

To su činjenice a vi brojite pješake i automobile i pišite hvalospjeve o uspjehu. Uostalom pogledajte stranicu Svjetska turistička ljestvica ( World Tourism rankings ) , a tu nas nema nigdje, i tek kad budemo tamo na listi onda se možemo pohvaliti uspjesima u turizmu.

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings

A ako bas želite govoriti o brojkama evo koliko smo jadni i neefikasni u turizmu govori i ovo: Macau , 650000 stanovnika, površina 33km2, 2018 godine je posjetilo 35.8 milijuna turista, za usporedbu Hrvatska ima 56594 km2, znaci površinom smo veći 1768 puta od Macau-a a imamo upola manje gostiju. Tko je tu lud ili tko tu ne zna kako se treba raditi, hvala , pametnome dosta.

Stjepko Mamić

 

HOP