Bijesni Kosovari skoro dohvatili Vučića u Tirani

0
881

Kosovski pokret “Samoopredjeljenje” organizirao je u Tirani, gdje se održava regionalna skupština Brdo-Brioni, prosvjed  protiv dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Kad je sinoć bilo na TV Albanci s Aljbinom Kurtijem i ekipom navalili  su silovito i žestoko. Činilo se da se neće izvući Aca Vučić, jer bila je žestoka bitka prosvjednika iz pokreta Samoopredjeljenje i policije na ulicama Tirane.

Srbi su sinoć usplahireno paničili u izvanrednim vijestima  i tiskovina Espreso.rs, Kurir.rs i Alo.rs da prosvjednici nisu uopće daleko od dometa Vučića i Dodika. Ali, pobježe i umače žgadija, a bili su baš na dohvat ruke.

Kosovski pokret izvjestio je albanske medije  o prosvjedu par dana ranije, javno  su stavili  do znanja da su Vučić i Dodik nepoželjne osobe na tlu Albanije persona non grata i da će biti prosvjeda protiv njih.

Tako se bagra dva – tri dana unaprijed spremila za loš scenarij po njih. Bili su na oprezu kao i svaka zvijer kad osjeti na vrijeme opasnost.

Onda su iz Prištine potegli do Tirane, a Srbi su na vrijeme znali što im se, kad, gdje i kako, moguće sprema. Imali su tri dana spremiti i razraditi taktiku izbjegavanja opasnosti, jer su im Albanci unaprijed javno dali do znanja što ih čeka kad tamo dođu.