Kradeze daje 70 000kn Srbima koji imaju OPG-ove, 500 000 kn Srbima pomoći za tvrtke, a SDSS-ovci poručuju da će štiti interese Srbije u EU!

0
12715

Srbi od naše vlasti za OPG-ove dobivaju pomoć 70000 kn, mali obrtnici 200 000 kn i za tvrtke pomoć do 500 000 kn. Ova pomoć isključivo je namijenjena za Srbe. Kada vlast ovako diferencira građane nije čudno što se budi nacionalna podjela čak u ekonomiji. Po toj logici plenkovićevih neokomunista nije bitno da li je taj Srbin sposoban već glavno da se izjašnjava kao Srbin i dobiva pomoć od države!

A evo kako mogu glasati Srbi na EU izborima iako muljaju sa prebivalištem…

“Na evropske izbore u Republici Srbiji mogu da izađu birači:

  1. Bez prethodne registracije – birači koji poseduju hrvatsku ličnu kartu sa adresom u Srbiji. Oni bi trebali da budu registrovani po automatizmu i samim tim imaju pravo da izađu na biračka mesta.
  2. Birači koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj ali imaju hrvatsko državljanstvo – oni treba da obave aktivnu registraciju, odnosno da ispune obrazac koji je osnovna pretpostavka izlaska na izbore. Pored ispunjenog obrazca potrebno je priložiti ličnu kartu ili pasoš Republike Srbije, ali i neki od dokumenata kojim mogu da dokažu državljanstvo Republike Hrvatske, domovnicu pa čak i neki od nevažećih hrvatskih dokumenata kojim se može posvedočiti da su i dalje državljani RH, n.pr. pasoš koji je istekao i sl.
  3. Birači sa prebivalištem u RH koji se na dan izbora zateknu u Srbiji ili znaju da će tada biti u Srbiji treba da obave prethodnu registraciju na način da ispune obrazac uz predočenje lične karte ili pasoša. Registraciju mogu da obave pre odlaska u Srbiju u Ministarstvu vanjskih poslova RH, a ako se već nalaze u Srbiji onda u Ambasadi RH u Beogradu ili Konzulatu u Subotici.”-podučavaju ih na portalu Politika.

 

U četvrtak, 9.5. u općini Novi Beograd održan je sastanak predstavnika izbjegličkih udruženja u organizaciji Asocijacije i Koalicije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske kome su prisustvovali i dvojica kandidata za EP iz Hrvatske dr Dejan Jović iz Zagreba i predsjednik Zajedničkog vijeća općina Vukovara Srđan Jeremić. O samoj proceduri oko izbora govorio je Jovan Vlaović, predsjednik Odbora za ljudska prava u Vukovaru.

Glas poslanika iz redova SDSS iz Hrvatske bio bi glas i za Srbiju koja se nalazi na putu članstva u Evropsku uniju. Kako su naglasili bila bi to prva pobjeda Srba poslije niza poraza i nesreće koja ih je zadesila devedesetih godina prošlog vijeka.- naglasili su srpski ekstremisti.

Pa da povežemo to logično, vlast daje lovu Srbima da bi ostali u Hrvatskoj, izdvaja ogroman novac, a oni ulaze u parlament EU da bi štitili interese Srbije. Genijalno.

HOP