Četnici srušili spomenik žrtvama 2. svjetskog rata u Vukovaru, a ministarstvo kulture daje 150 000 kn za obnovu!

0
3618

U u veljači 2016. godine završena prva faza obnove Spomen-parka Dudik u Vukovaru u svezi događanja u 2. svjetskom ratu, u koju je uloženo oko 420 000 kuna, ove godine bi trebala započeti druga faza radova. Zajedničko veće opština (ZVO) je posredstvom Srpskog kulturnog centra Vukovar, ustanove u kulturi kojoj je osnivač,uzelo za sredstva Ministarstva kulture Republike Hrvatske i dobilo 140 000 kuna iz Programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima za 2019. godinu. Obnova Dudika je započela poslije višegodišnjeg inzistiranja institucija srpske zajednice u Vukovaru, antifašista, ZVO-a, SNV-a i SDSS-a.

dudik

Ono što je žalosno da troškove obnove spomenika mora plaćati Hrvatska, a spomenik su srušili četnici i JNA pod vodstvom komunista,  šteta se procjenjuje na gotovo milijun kuna!

FB_IMG_1556375751748

Inicijative za obnovu dolaze od srpske zajednice. Svi ministri kulture poput zombija šute o ovome slučaju šute. Sam spomenik je jeziv sklop , poput onog od Vojina Bakića. Spomenike po Hrvatskoj radili su srpski tzv. umjetnici, ovoga Bogdanović i tako trajno htjeli prikazati povijesne situacije kako uglavnom nisu niti približno izgledale, poglavito na Petrovoj gori.

HOP