Na srpskoj listi za EU izbore nalazi se srpski terorista iz domovinskog rata!

0
14291

Pripadnik 2.pješačkog bataljona „Crni Đorđe“ na listi DSS-a Srđana Milakovića

Lista kandidata DSS-a

drag

Spisak vojnih lica 2.p.b. Crni Đorđe Drageljević Ilija

Na listi za izbor članova u Europski parlament, Srđana Milakovića, Demokratski savez Srba-DSS, nalazi se Ilija Drageljević sa područja Okučana.

srđan-e1548073312267

Ilija Drageljević je  17.08.1991.god. kao i većina Srba iz toga dijela Zapadne Slavonije stao na stranu srpsko-četničkog agresora i aktivno se uključio u oružanu pobunu protiv RH. Kao pripadnik  čete vojne policije Zapadnoslavonskog 18.korpusa Srpske vojske Krajine, sa činom vodnika I klase, Ilija Drageljević je 18.07.1993.god. na kratko demobiliziran zbog odlaska u vojnu školu (nagrada zbog potpisivanja čirilicom, op.a.)  kako se da zaključiti iz dokumentacije istoga.

Spisak vojnih lica 2.p.b. Crni Đorđe

Nakon izvjesnog vremena vraća se nazad u 2.pješački bataljon „Crni Đorđe“ koji je bio na području Paklenice, Novska odnosno na položaj Babić brdo. Zadnji dokument o njegovoj agresorskoj aktivnosti datira iz 2.mjeseca 1995.god. i po svemu sudeći da je ostao do samog kraja postojanja te srbo-četničeke tvorevine u zapadnoj Slavoniji kada je vojno-redarstvenom akcijom „Bljesak“ taj dio hrvatskog teritorija oslobođen a on i njemu slični natjerani preko savskog mosta u Staroj Gradišci koji im je bio jako uzak.

1087

Zrikavi Milaković u mejnšit medjima Bljutarnjem, Smećernjem, HRT-u i 24 časa svakodnevno je rigao vatru na gradonačelnika Penavu kako je potencirao sukobe i širi nacionalizam, a onda je na listu stavio ovoga četnika.

Igor Drenjančević

HOP