Simpatizeri HSP-a smuljali sa starom slikom da HČSP daje podršku HSP-u i Neovisnima, što je laž!

0
3984

Na samom početku, kao stranka se moramo ograditi i demantirati prije svega izjave dane za portal Fenix-magazin.de od strane Bože Jakeljića, sada već bivšeg predsjednika HČSP-a Njemačke i Tadije Ljubičića, predsjednika sestrinske HČSP iz BiH, a koje u javnosti u njihovo ime je iznio njihov prijatelj iz HSP-a Ivan Lozo, koji je isto tako u njihovo ime pozvao članove i simpatizere HČSP-a iz iseljeništva da izađu na EU izbore i svoj glas daju koaliciji Neovisni za Hrvatsku i HSP.

 

Na taj način kompromitira ime naše stranke HČSP ne bi li na taj način ostvario pokoji glas za svoju koaliciju zajedno sa svojim ortacima čije smo ime naveli u samom uvodu ili je po strani čista trgovina i osobni interesi. Postavlja se pitanje kako ti ljudi mogu govorit ispred cjele stranke i podržavati u toj koaliciji HSP čiji je član Ivan Lozo dok njegova stranka HSP traži od Ministarstva uprave RH brisanje svih pravaških stranaka iz registra političkih stranaka pa čak i državotvorni HČSP sa prejakim povijesnim uporištem, a sve u svrhu nesmetanog koaliranja sa HDZ-om i drugim ideološki neprirodnim strankama za nas pravaše, a što HSP radi sve ovo vrijeme. Za nas u HČSP-u to je izvan svake pameti i evidentno je da se ovdje radi o čistoj trgovini pojedinaca, koji si daju za pravo govoriti u ime cijelog članstva HČSP-a u Njemačkoj i BiH, na što su naši članovi upravo iz Njemačke i BiH reagirali sa velikim zgražavanjem.

Povodom toga nemilog događaja predsjednik HČSP-a i Glavni stan stranke donijeli su odluku o raspuštanju Podružnice HČSP-a u Njemačkoj te je predsjednik stranke Davor Trbuha imenovao povjerenicu HČSP-a za Njemačku Klementinu Ćuk koja će već 01. lipnja 2019.g. u Karlsruhe pripremiti Izborni zbor podružnice HČSP-a Njemačke gdje će se izabrati novo vodstvo Podružnice.

Hrvatska čista stranka prava ne izlazi na Euro-parlamentarne izbore sada, a niti ubuduće i sigurno je da nećemo dati nikome našu podršku za ostvarivanje osobne koristi, a na daljnju štetu, propadanje i porobljavanje naše Hrvatske. Upravo suprotno, svim raspoloživim sredstvima boriti ćemo se da iz EU izađemo – ako se za to ikada stvore uvjeti. Prije svega bilo bi do kraja skroz kontradiktorno jedno pričati, a drugo raditi. Kako je rekao i sam osnivač HČSP-a dr.Ante Starčević “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu i samostalnu Hrvatsku” tih principa po nauku Oca domovine moramo se držati i danas. HČSP je bila protiv ulaska Hrvatske u EU pa kako bi to izgledalo da sada izlazimo na takve izbore. HČSP ostaje dosljedna i principjelna pravaška stranka za razliku od nekih “pravaških”, kao i razno raznih nezavisnih, suverenističkih i desno orjentiranih stranaka koje kritiziraju i protiv su EU, a onda na te iste izbore izlaze u nadi da bi se dobro uhljebili i dobivali visoke plaće europarlamentaraca ili je po srijedi pak samopromocija i populizam.

Za HČSP to je nedopustivo i za svaku osudu.

EU nema alternative što se vidi i na grčevitom pokušaju izlaska Velike Britanije iz te umjetne tvorevine.
Za HČSP alternativa je i dalje samostalna i neovisna Hrvatska s poštenom i sposobnom vlašću izabranom na doista demokratski način, a ne na onaj ZNA SE.

Po uzoru na Švicarsku i Norvešku, koje nisu u EU, a po mogućnostima Hrvatska im nije zaostajala u samim počecima svojeg nastajanja.

Hrvatska danas ima puno problema i nesposobnu te slugansku političku elitu. Hrvatski narod u svojoj samostalnoj državi nema više 100 posto suvereniteta. Propadamo u svakom smislu, gospodarskom, ekonomskom, moralnom, demografskom i duhovnom. Političke, sluganske i dodvorničke partijske elite HDZ i SDP zajedno sa svojim satelitima odvele su našu Domovinu u novu veledržavu u kojoj imamo manje od jedan posto zajedničkoga suvereniteta – ustvari gotovo ga i nemamo. Uskoro se bliži i uvođenje eura sa čime ćemo izgubiti i monetarni suverenitet što znači da smo izgubili apsolutno sve i imati ćemo državu samo na papiru.

Ako već izlazite na izbore prekrižite listić neka bude nevažeći i sa time pokažite što mislite o EU i o onim “domoljubima” koji jurišaju na taj tron nove, za nas Hrvate, Euroslavije i ne nasjedajte na priče da se tamo bore za hrvatske intetese. Za hrvatske nacionalne interese treba se boriti u jedinoj nam već na koljenima domovini Hrvatskoj!

Bog i Hrvati!
HČSP / Glavni stan

 

HOP